Local

Protest în Piaţa Unirii! Zeci de rezidenţi cer dreptate!

Publicat: 16 oct. 2019

Zeci de studenţi s-au adunat în acest moment în Piaţa Unirii pentru a protesta împotriva deciziei guvernului de a schimba data exemenului de rezidenţiat. Aceştia îşi doresc ca prin această iniţiativă să determine guvernul să confirme data exactă a zilei în care vor putea susţine examenul. Iniţial, Examenul fusese programat pe data de 17 noiembrie.

Din cauza faptului că a picat guvernul, şi nu există în acest moment un ministru al educaţiei, s-a propus dată de opt decembrie, zi care poate fi schimbată în orice moment.

“Mii de studenţi, care au studiat ani de zile, ar putea rămâne fără şansa unui loc de muncă şi mai mult decât atât, nu vor beneficia de şomaj. Am mers să ne depunem actele de şomaj şi nu ni le acceptă. Am învăţat şase ani degeaba. Aproximativ 6.000 de rezidenţi termină anul acesta. Plus alţi 7.000 care vor să se înscrie pentru acest examen şi foarte puţine locuri. Am visat că vom învăţa din greu pentru a avea un viitor mai bun şi ne-am trezit că nu avem şanse. Nu ştim cum se va proceda, ce se va întâmpla cu viitorul nostru”, spune un grup de rezidenţi.

E inadmisibil!

Unul dintre iniţiatorii protestului din Piaţa Unirii spune că a fost inspirat de iniţiativă celor din Cluj. Mizează pe faptul că cei din guvern le vor asculta mesajul.

“Ne-am adunat să avem o dată clară în cap, ca să ne putem apuca de învăţat. În jur de 6 – 7000 mii de rezidenţi s-au s-au înscris la concurs şi sunt doar 3000 de locuri. Nu avem în funcţie un ministru al educaţiei care să semneze ordinele pe care le aşteptăm. Nu a fost ideea mea. A început ca un gest de solidaritate pentru rezidenţii din Cluj, dar şi Iaşul are nevoie de asta. Este inadmisibil”, spune Alexandru Trenchea, rezident la Universitatea de Medicină şi Farmacie.loading...

Adauga un comentariu