National

Protest în Piața Universității din București. Se cere redeschiderea școlilor

Publicat: 03 ian. 2021
Copii care merg la scoala
Prin Ordinul de ministru nr. 3.473/10.03.2021 au fost aprobate Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2021-2022 și Calendarul înscrierii

Zeci de persoane au protestat, duminică, în Piața Universității din București. Manifestanţii s-au declarat nemulţumiţi de decizia ministrului educației, care a anunțat că școlile nu se vor redeschide pe 11 ianuarie.

Protestatarii au scandat împotriva guvernanților și solicită ca elevii să revină în banci. Mulţi dintre ei au ignorat măsurile de protecţie Covid-19 şi au venit la protest fără măști de protecție.

Ministrul Educației: 11 ianuarie 2021, din calendarul anului școlar actual, este un termen „mult prea scurt” pentru a fi redeschise fizic școlile.Oamenii sunt revoltaţi şi solicită deschiderea scolilor, motivând că România este singura țară europeană care a închis școlile „față în față” în ultimele 9 luni din cele 10 luni scurse de la debutul pandemiei și a venit timpul ca toți copiii să se întoarcă la viata şi școala normală.

„Redeschideți școala normală și anulați urgent legea vaccinării obligatorii și condiționarea desfășurării actului educațional de vaccinarea profesorilor împotriva Covidului! Libertate”, este mesajul pe care protestatarii l-au transmis guvernanţilor.

Potrivit ultimelor date oficiale peste 1 milion de copii români nu au avut accesul la educația online, dreptul la învățătură regăsit în Artic. 32 din Constituția României.

La fața locului se află jandarmii și polițiștii care monitorizează protestul din centrul Capitalei.

Comentarii
  • Daca iti intra copilul la ATI sau, mai rau, iti moare, oare mai ai nevoie de scoala? Asa macar se face scoala, cat de cat. Eu sunt multumita, imi stiu copiii in siguranta, toti profesorii predau, asculta, dau teme etc. Chiar am sesizat ca se poarta cu respect fata de copii, nu intarzie/lipsesc si sunt responsabili (fata de cum erau cand mergeau face-to-face si stiau ca nu pot fi controlati). Sa se implementeze solutii pentru cei fara acces la net, tablete etc, nu sa se puna in pericol sanatatea celor multi. Si nu e vorba neaparat de sederea in scoala, ci de deplasare si mijloace de transport.

Adauga un comentariu