Actualitate

Protest la Ministerul Dezvoltării în plină pandemie COVID-19

Publicat: 26 mai 2020

Protest la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice marți dimineață, 26 mai 2020! Angajații sunt nemulțumiți de disponibilizările care se fac în minister.

Ministrul a anunțat deja că din cei 1.500 de angajați pe care îi are în subordine 800 vor pleca acasă, iar o parte dintre ei au primit deja preavize.

La acest protest, în momentul de faţă, participa zece persoane. Oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă.

Ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, susține că există foarte mulți oameni în minister care au salarii preferențiale, astfel că s-a ajuns ca anumite secretare să încaseze salarii de 6.000 de lei pe lună.

”Nu mai putem să plătim salarii uriașe către secretare din Minister. Câștigă 5000-6000 de lei, cu tot cu sporuri sau alte avantaje.

Unii angajați au tratament preferențial și salariile lor sunt preferențiale. Cei cu funcții de conducere au salarii de 7.000-8.000 de lei pe lună. Eu, ca ministru, câștig 12.8000 de lei pe lună.

Eu am vorbit despre reorganizarea Ministerul Dezvoltării. Ministerul a avut o organigramă cu 1295 de posturi, iar după reorganizare vom avea 760 de posturi.

Vom tăia posturi de secretari de stat, posturi de conducere, oameni numiți politic. Aproximativ 25% dintre angajați vor fi înlăturați. Toată această reorganizare a fost făcută pentru a elimina concursul de ștampile din minister. Ca să facem reorganizarea trebuie să deschidem Ministerul.”, a spus Ion Ștefan.

Adauga un comentariu