Actualitate

Protest la Ministerul Sănătății. Angajații SANITAS își strigă nemulțumirile

Publicat: 01 feb. 2024
_____ Vizualizări 8 Comentarii
Protest la Ministerul Sănătății. Angajații SANITAS își strigă nemulțumirile
Guvernul are la dispoziţie 10 zile pentru a evita declararea grevei la nivelul acestui sector. Foto: INQUAM Photos/Malina Norocea

Este protest cu vuvuzele la Ministerul Sănătăţii. Zeci de angajaţi îşi strigă nemulțumirile, cer salarii mai mari şi condiții mai bune de muncă. Oamenii spun că vor declanșa grevă generală dacă guvernanții nu le vor rezolva problemele.

Liderii Federaţiei Sanitas au transmis foarte clar nu vor să vorbească astăzi despre o grevă generală pentru că săptămâna viitoare va fi gata actul normativ care prevede majorarea salarială de 15% promisă de guvern.

„Suntem aproape de obținerea unui acord. Au avut tot sprijinul din partea Guvernului, a prim-ministrului și cea mai mare parte a revendicărilor lor va fi rezolvată. În primul rând discrepanțele în salarizare a personalului care lucrează în spitale – personal TESA, care are salarii foarte mici -, trebuie să găsim o soluție și ulterior o mărire generală a salariilor, dacă se poate și bazată pe performanța profesională”, a spus ministrul.

Protest SANITAS, în fața Ministerului Sănătății. Alexandru Rafila a vorbit cu protestatarii: „Ne dorim două lucruri”

Federaţia Sanitas protestează în faţa Ministerului Sănătăţii. Liderii Sanitas au declarat că toţi angajaţii vor primi această creştere de 15% în acelaşi ritm, nu în acelaşi procent. Ceea ce înseamnă că unii vor primi mai mult, alţii mai puţin pentru a fi înlăturare inechitățile salariale.

În schimb, cei de la Solidaritatea Sanitară sunt suparăți. Chiar dacă au protestat în faţa Ministerului Muncii, aceştia nu am primit nicio promisiune.

„Au fost foarte multe discuții. Cu siguranță, Guvernul cunoaște situația din sistemul de sănătate şi ne dorim două lucruri. În primul rând, vrem să eliminăm discrepanțele salariale care există între diferitele categorii de personal care lucrează în spitale.

În al doilea rând, vrem să facem măriri salariale care să se apropie de 20%, astfel încât veniturile dumneavoastră să crească considerabil. Vom găsi împreună o soluţie”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Recent, Sanitas anunța că Guvernul a acceptat „în principiu” ca angajații din sistemul de sănătate să aibă o creștere de 20% a salariului.

Executivul spunea, în schimb că „s-a căzut de acord asupra unei creșteri a fondului de salarii cu 15% pentru sectorul sanitar”.

Comentarii
  • Ăștia iar fac grevă?!? Deja au salarii cu mult mai mari decât omologii lor din țările super civilizate( Germania,Anglia,Elveția,etc)!

    De ce lumea dă șpagă 15 mii de euro dacă e așa de nasol să lucrezi în spitalele din România?!? Ceva nu se leagă…

  • Mai atotcunoscatorule, ai ceva concret de mănânci cacat cu linguriță? Bravo lor, celor din sănătate și din alte sectoare care știu sa își ceara drepturile. Tu probabil te mulțumești sa te ascunzi în spatele tastaturii și să-ți dai cu părerea doar pentru ca asa ai auzit tu, nu ca știi ceva concret. Cine nu te lasă să câștigi mai bine, cine nu te lasă să duci o viata mai buna? TU și alții sunteți principalii vinovați. Va place sa pupați un patron în cur pentru câțiva lei sau sa fii sclav la vreo multinațională. De ce nu ieși în strada sa iti ceri drepturile? Pai nu, în casa e mai bine și călduț și e mult mai comod sa iti dai cu părerea. Și mai sunt multe de spus.E plina tara asta de analfabeți funcționali ca tine, crede-mă! De asta am ajuns o tara de sclavi! Știu, adevărul doare și ești și tu conștient ca am dreptate, dar orgoliul nu te lasă să recunoști! Hai, sănătate!

  • IN PANDEMIE NE UMILEAU ,EROII PLW.LIII !!! RAHAT ,in ultimii 15 ani 95% dintre angajari au fost pe pile ,oameni slab si foarte slab pregatiti din scoli private ,astia plateau mult caci erau constienti de subcalificarea lor, iar in randul MEDICILOR IDEM doar ca aici si din UNIV de STAT IES FELCERI pe banda rulanta ,plus ASA ZISELE UNIV PRIVATE SI alea DE STAT DIN SATELE MAI MARI CU GHILIMELE ,infiintate dupa revolutie de unde apar felcerasi pe banda rulanta !!!! STIU BINE CE ZIC !!!

  • Nu le este rusine au salarii mult peste nivelul din Romania sunt spagari de nu au aer ,nu misca nimic in spitale fara spaga ,sistemul este corupt 95 % nu sa inbunatatit nimic sistemul medical ,dar salariile s-au marit foarte mult ,E jale in spitale fara spaga nu se uita nimeni la tine asta nu vede nimeni doar salarii si atat exact ca in invatamint salarii bengoase ,minivacante ,dar invatamintul este la pamint ,

  • Bravo voua ! Cereti- va drepturile!Nu renuntati! Guvernantii o duc foarte bine ,ei au de la20.000 lei in sus/ luna . Restul, populimea la proteste ca asa poate …. ne mai arunca si noua niste firmituri

Adauga un comentariu