Eveniment-Social

Protest la Prefectura Iaşi, organizat de USLIP Iaşi şi Alianţa Sindicală „Gh. Asachi” Iaşi luni, 22 noiembrie. Iată motivul

Publicat: 18 nov. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protest la Prefectura Iaşi organizat de USLIP Iaşi şi Alianţa Sindicală Gh. Asachi Iaşi luni 22 noiembrie. Iată motivul

Prin prezenta vă anunţăm că USLIP Iaşi şi Alianţa Sindicală „Gh. Asachi” Iaşi intenţionează să organizeze pichetarea Prefecturii Iaşi, luni, 22.11.2021, între orele 13.00 – 14.00, cu un număr de aproximativ 30 de persoane.

„Această acţiune este motivată de faptul că Ministerul Sănătăţii a transferat în responsabilitatea personalului didactic realizarea diagnosticării cu ajutorul testelor rapide a infectării cu SARS – COV – 2 a elevilor.

Precizăm că aceste atribuţii nu sunt prevăzute în fişa postului cadrelor didactice, iar procedura în sine reprezintă un pericol real pentru cei care o realizează şi inclusiv pentru persoanele din jur. Sugestia noastră a fost că testarea anti-Covid-19 să fie realizată acasă, de către părinţi, aşa cum se realizează în celelalte state europene şi nu la şcoală. Mai mult, la o unitate de învăţământ cu aproximativ 600 de elevi, ar trebui să fie sacrificate aproximativ 2 ore din programul de lucru al profesorilor.

În aceeaşi ordine de idei dorim încă o dată să atragem atenţia asupra iresponsabilităţii dispunerii unei astfel de măsuri în interiorul şcolilor din România. O bună parte dintre acestea nu dispun de dotări elementare precum: cabinete medicale, spaţii de izolare şi în foarte multe cazuri chiar apă curentă!”, a transmis preşedintele USLIP Iaşi prof. Laviniu Lăcustă.

Foto: Arhivă.

Adauga un comentariu