Eveniment-Social

Protest la Prefectura Iaşi, organizat de USLIP Iaşi şi Alianţa Sindicală „Gh. Asachi” Iaşi luni, 22 noiembrie. Iată motivul

Publicat: 18 nov. 2021

Prin prezenta vă anunţăm că USLIP Iaşi şi Alianţa Sindicală „Gh. Asachi” Iaşi intenţionează să organizeze pichetarea Prefecturii Iaşi, luni, 22.11.2021, între orele 13.00 – 14.00, cu un număr de aproximativ 30 de persoane.

„Această acţiune este motivată de faptul că Ministerul Sănătăţii a transferat în responsabilitatea personalului didactic realizarea diagnosticării cu ajutorul testelor rapide a infectării cu SARS – COV – 2 a elevilor.

Precizăm că aceste atribuţii nu sunt prevăzute în fişa postului cadrelor didactice, iar procedura în sine reprezintă un pericol real pentru cei care o realizează şi inclusiv pentru persoanele din jur. Sugestia noastră a fost că testarea anti-Covid-19 să fie realizată acasă, de către părinţi, aşa cum se realizează în celelalte state europene şi nu la şcoală. Mai mult, la o unitate de învăţământ cu aproximativ 600 de elevi, ar trebui să fie sacrificate aproximativ 2 ore din programul de lucru al profesorilor.

În aceeaşi ordine de idei dorim încă o dată să atragem atenţia asupra iresponsabilităţii dispunerii unei astfel de măsuri în interiorul şcolilor din România. O bună parte dintre acestea nu dispun de dotări elementare precum: cabinete medicale, spaţii de izolare şi în foarte multe cazuri chiar apă curentă!”, a transmis preşedintele USLIP Iaşi prof. Laviniu Lăcustă.

Foto: Arhivă.

Adauga un comentariu