International

Protestatarii din Australia, descurajați după ce unul dintre organizatori a fost arestat

Publicat: 27 sept. 2021
Proteste Australia
Proteste Australia

Încercările protestatarilor anti-vaccinare de a se uni din nou luni au dispărut rapid, după ce un presupus organizator din spatele unuia dintre cele mai mari proteste din Melbourne a fost arestat și acuzat că i-a incitat pe alții să încalce instrucțiunile de sănătate publică.

Peste 230 de protestatari au fost arestați și șase polițiști au avut nevoie de tratament la spital după protestele de la Melbourne din 18 septembrie. Protestatarii au promis o acțiune continuă și s-au întors în fiecare zi săptămâna trecută, oprind traficul pe podul West Gate și ocupând Shrine of Remembrance înainte ca eforturile lor să fie zădărnicite de poliție.

Luni, o mică adunare de persoane ținea semne anti-vaccinare în grădinile Edinburgh din nordul Fitzroy, urmărite de zeci de polițiști, dar grupul s-a dispersat rapid.

Folosind o platformă de mesagerie criptată duminică în jurul orei 01:00, Harrison Mclean a scris că a fost arestat acasă și eliberat ulterior după un interviu cu poliția. El a spus că „mi s-au adus acuzații de incitare” în legătură cu protestul de la Melbourne din 18 septembrie. El a cerut susținătorilor să ajute la plata avocaților săi.

Domnul Mclean se descrie pe site-ul său ca „ajutând la lansarea World Wide Rally pentru libertate în Melbourne și în jurul Australiei, pentru a împiedica înfrângerea libertății victoriene”. În iulie, el a declarat pentru The Age și Sydney Morning Herald că au fost planificate alte proteste la Melbourne în septembrie.

Adauga un comentariu