Actualitate

Protestatarii din București au vandalizat mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România – FOTO

Publicat: 21 dec. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Protestatarii din București au vandalizat mașinile ambasadorilor Japoniei și SUA în România - FOTO
Ambasadorul Japoniei ar fi trebuit să se întâlnească cu președintele Senatului, Florin Cîțu, dar această întâlnire s-a anulat. Atât ambasadorul, cât și Florin Cîțu au părăsit clădirea Parlamentului

Autoturismele deținute de ambasadorii Japoniei și Statelor Unite ale Americii în România, care veniseră în vizită la Palatul Parlament din București, au fost vandalizate de către protestatarii care au pătruns în curtea Senatului.

Reamintim faptul că sute de manifestanți au pătruns în curtea Senatului și, la un moment dat, au lovit o mașină, iar pe alte două le-au dat cu spray de culoare galbenă.

Senatorul Partidului Social Democrat, Titus Corlățean, a explicat că a avut o discuție cu ambasadorul Japoniei în România, iar la final, acesta nu a mai putut părăsi clădirea Senatului. Într-un final, Serviciul Public de Pază și jandarmii au făcut un coridor de securitate, iar ambasadorul a plecat de la Parlament.

”Am un gust extrem de amar, ca om care se ocupă de multă vreme de interesele externe ale României”, a spus Titus Corlățean.

Ambasadorul Japoniei ar fi trebuit să se întâlnească cu președintele Senatului, Florin Cîțu, dar această întâlnire s-a anulat. Atât ambasadorul, cât și Florin Cîțu, președintele PNL, au părăsit clădirea Parlamentului.

Ce transmite Jandarmeria Română despre protestul de la București

Jandarmeria anunță, într-un comunicat, după ce protestatarii Alianței pentru Unirea Românilor au pătruns în curtea Parlamentului, că până în prezent nu a fost utilizată forța și nu s-a recurs la mijloacele din dotare.

”În legătură cu pătrunderea unor persoane în curtea Palatului Parlamentului, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

La acest moment, prin echipele noastre de dialog, îndrumăm persoanele să părăsească zona exterioară a instituției.

Până în prezent, efectivele jandarmeriei nu au folosit forța sau mijloacele din dotare.

Facem apel către participanți să coopereze cu jandarmii, să respecte îndrumările acestora și să se îndrepte către ieșirea din curtea instituției, prin zona indicată de forțele de ordine”, se arată în comunicatul transmis de Jandarmeria Română.

Protest de amploare în Capitală. Mii de oameni au ieșit în stradă

Copreședintele AUR, George Simion, susține că din partea partidului pe care îl reprezintă au fost în stadă 2.000 de oameni. Simion arată cu degetul spre un parlamentar PSD, care ar fi provocat incidentul cu mașinile ambasadorilor.

„15.000 de oameni sunt în stradă. Palamentarii nu au votat legea certificatului verde. De pe 8 noiembrie au dus pe ordinea de zi în Parlament această lege. Ieri președintele PSD, Marcel Ciolacu, a propus ca Ciucă să își asume răspunderea. Noi respingem această decizie. Din 15.000 de protestatari 2000 au fost de la AUR. Știu că un parlamenta PSD a incitat. Protestul a fost încheiat. O să facem proteste în față la PSD. Instigatorul care a făcut asta să răspundă”, a spus George Simion.

Precizăm că oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva adoptării certificatului verde la locul de muncă.

Adauga un comentariu