International

Proteste în Berlin. Forțele de ordine lovesc protestatarii anti-restricții „Pace, libertate, fără dictatură!” – LIVE VIDEO

Publicat: 21 apr. 2021
onfruntări între forţele de ordine şi demonstranţi au avut loc, miercuri, în centrul oraşului Berlin, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice organizat în timp ce Parlamentul german dezbate un proiect de lege controversat propus de Guvernul Angela Merkel
onfruntări între forţele de ordine şi demonstranţi au avut loc, miercuri, în centrul oraşului Berlin, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice organizat în timp ce Parlamentul german dezbate un proiect de lege controversat propus de Guvernul Angela Merkel.Aproximativ 8.000 de persoane s-au adunat în centrul Berlinului, în apropierea sediului Parlamentului, pentru a protesta faţă de restricţiile antiepidemice.

Manifestanţii scandează „Pace, libertate, fără dictatură!” şi contestă restricţiile antiepidemice impuse de Guvernul Angela Merkel, informează publicaţia Bild.

Poliţia din Berlin a anunţat că „protestul este ilegal”. Forţele de ordine au utilizat gaze lacrimogene şi au intervenit pentru dispersarea manifestanţilor. Au avut loc confruntări între protestatari şi forţele de ordine.

Cel puţin 40 de manifestanţi au fost reţinuţi.

Mii de persoane au ieșit în stradă

Mii de oameni au ieșit pe străzi, la Berlin, pentru a protesta împotriva noilor restricților.

Manifestanții au ieșit pe străzile din Berlin pentru a protesta împotriva unei noi legi pe care parlamentul urmează să o adopte în vederea acordării guvernului federal de puteri sporite pentru a impune restricții uniforme la nivel național.

Mii de oameni s-au adunat în afara Bundestagului, parlamentul federal german din Berlin, transmite Antena3. Majoritatea protestatarilor nu poartă mască de protecție și nu respectă nici distanțarea fizică.

Amintim că Angela Merkel a decis redactarea acestei noi legi, care propune și impunerea unei carantine între 22:00 și 05:00, limitarea adunărilor private și a deschiderii magazinelor și evenimentelor sportive după lipsa unui acord din partea a 16 landuri germane.

De asemenea, școlile vor fi închise dacă incidența infecțiilor cu Covid-19 depășește 165 la suta de mii de rezidenți.

Adauga un comentariu