International

Proteste în mai multe oraşe din Germania: „Destul! Pandemia s-a încheiat!“ – VIDEO

Publicat: 13 mart. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proteste în mai multe oraşe din Germania Destul Pandemia s-a încheiat - VIDEO
Proteste violente au avut loc în mai multe orașe din Germania

Mai multe proteste au avut loc sâmbătă, 13 martie, în mai multe orașe din Germania. Mii de protestatari au ieşit în stradă împotriva măsurilor de combatere a pandemiei de coronavirus, scrie dpa.

La protestele din centrul oraşului Dresda au participat aproximativ 4.000-5.000 de persoane. Unele grupuri de protestatari au fost implicate în confruntări cu agenţii forţelor de ordine, potrivit publicaţiei Bild. Poliţia a intervenit cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă

„Suntem în mișcare încă de la primele ore ale dimineții pentru a pune în aplicare interdicția”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Mulți participanți nu purtau măști, ceea ce este în prezent obligatoriu pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Secretarul general al filialei Uniunii Creştin-Democrate (CDU) din landul Saxonia, Alexander Dierks, a condamnat violenţele.

„Aceste persoane îşi arată adevărata faţă: extremişti violenţi”, a afirmat Alexander Dierks.

Manifestanţii sunt nemulţumiţi de restricţiile de circulaţie şi de obligativitatea purtării măştilor medicale în locurile aglomerate.

„Destul! Pandemia s-a încheiat!”

Manifestanții au scandat lozinci, inclusiv „Pandemia s-a încheiat”. În orașul Stuttgart, sute de oameni s-au adunat sub deviza „Destul”.

Numărul acestora era cu mult peste 750 de participanți înregistrați inițial, potrivit unui purtător de cuvânt al poliției, care a adăugat că între 80 și 90% dintre manifestanți nu purtau măști și nici nu păstrau o distanță de siguranță.

Tot sâmbătă, poliția a rupt o demonstrație împotriva măsurilor de izolare a coronavirusului cu câteva mii de participanți în apropierea parlamentului de stat bavarez din München.

„Demonstrația a fost încheiată de poliție din cauza nerespectării condițiilor”, a spus un purtător de cuvânt al poliției.

Cu toate acestea, nu toți participanții au urmat cererea de a părăsi demonstrația.

În plus, aproximativ 2.000 de persoane s-au adunat pentru a protesta împotriva restricțiilor coronavirusului din Dusseldorf, susținute de un convoi de peste 100 de camionete.

An electoral decisiv în Germania

În Germania începe un an electoral decisiv care va marca încheierea erei Merkel, după 16 ani de când cancelara conduce țara. Angela Merkel a anunțat că anul acesta, în septembrie, nu va mai candida pentru un nou mandat, în alegerie generale. Problema candidatului blocului de centru-dreapta al cancelarei nu este încă tranșată, deși președinția Uniunii Creștin Democrate a fost preluată de Armin Laschet, premierul din Renania de Nord- Westfalia.

Duminică au loc primele alegeri locale importante, indicatoare pentru alegerile generale din septembrie, în Baden- Württemberg și Renania – Palatinat. În Baden – Württemberg, verzii premierului Winfried Kretschmann au șansele de a câștiga alegerile cu circa 35% din voturi, urmați de conservatorii din CDU (Uniunea Creștin Democrată) ai cancelarei Merkel.

În Renania – Palatinat cu peste 3 milioane de alegători, cursa este deschisă, partidele care conduc în topul preferințelor fiind social-democrații, creștin democrații și extrema dreaptă, Alternativa pentru Germania. Partid pus recent sub observația serviciilor de informații internet, sub suspiciunea de extremism.

Adauga un comentariu