International

Proteste violente în Europa. În Roma forțele de ordine au folosit tunuri de apă – Video

Publicat: 28 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Proteste violente în Europa. În Roma forțele de ordine au folosit tunuri de apă - Video
Proteste Roma

Europa se confruntă cu din ce în ce mai multe manifestații anti-COVID. Oamenii protestează față de noile restricții impuse, pe fondul creșterii numărului de noi cazuri de îmbolnăvire. Multe dintre protestele organizate au degenerat și s-a ajuns la o confruntare de forță între manifestanți și autorități.

În Italia au avut loc cele mai mari proteste anti-COVID, marți seara. La Roma situația fost critică, manifestările au devenit violente şi pentru a dispersa numărul tot mai mare de protestatari, forțele de ordine au folosit tunuri de apă, conform publicației Il Giornale.

Protestatarii nu s-au lăsat intimidați și au aruncat cu petarde și cu pietre spre oamenii legii, iar alții au incendiat coșuri de gunoi și pubele. Cazuri asemănătoare au aut loc și în alte orașe din Italia. La Milano, un polițist a fost rănit, iar oamenii legii au folosit gaze lacrimogene pentru dispersarea protestatarilor. Iar la Torino, manifestanții au spart vitrinele mai multor magazine de lux și le-au jefuit.


Proteste violente în Europa

Mai multe țări din Europa au „găzduit” asemenea manifestații violente. În Polonia, la Varşovia, sâmbăta trecută, au fost reținute 278 de persoane, după ce manifestanţii au atacat forțele de ordine cu pietre, sticle incendiare şi petarde. Oamenii legii au ripostat cu gaze lacrimogene.

La fel s-a întâmplat și în Londra, unde mii de persoane au ieșit în stradă. Oamenii au cerut “libertate” și încetarea restricțiilor impuse din cauza pandemiei. Ei au numit noile reguli “tiranie” și și-au exprimat opoziția față de vaccinuri. Polițiștii au încercat să intervină și să disperseze mulțimea, lucru ce a generat un conflict între tabere, care a escaladat rapid. Trei ofițeri au suferit răni ușoare, iar cel puțin zece persoane au fost arestate de către forțele de ordine.

Adauga un comentariu