International

Proteste violente in Hong Kong! Grupări radicale au spart sute de magazine

Publicat: 21 oct. 2019

După două săptămâni de calm, străzile din Hong Kong au început din nou să fie părtaşe unor scene de violenţă. Sute de mii de oameni au protestat. Protestul nu a fost autorizat de autorităţi. Iniţial, marşul a fost unul paşnic, dar mai târziu a degenerat. Grupurile de militanţi radicali au devastat banzi şi magazine, ba chiar au dat foc în mijlocul străzilor. Poliţiştii au intervenit în forţă.

Decizia celor din Hong Kong a stârnit un val de rumoare. Autorităţile au decis să nu mai autorizeze niciun protest, iar cei care au protestat susţin că acest lucru ese un atentat la democraţie. Sute de magazine şi agenţii ale firmelor şi băncilor din China continentală au fost devastate. Manifestanţii sustint ca guvernul comunist vrea să impună legile chinezeşti şi în Hong Kong.

Poliţiştii au intervenit în forţă! Zeci de persoane au ajuns la spital
Poliţiştii au atacat grupările de protestatari. În urma acţiunilor cu tunurile de apă, dar şi a gazelor lacrimogene, mai mulţi oameni au ajuns la spital. Protestele au culminat cu o greşeală a autorităţilor din Hong Kong. Tunurile cu apa au afectat şi intrarea în cea mai mare moschee din oraş. În urma incidentului, musulmanii au cerut autorităţilor să prezinte scuze.

Manifestanţii au aruncat sticle incendiare în câteva staţii de metrou şi într-o secţie de poliţie din care se lansau gaze lacrimogene.

Seara, un pachet suspect abandonat pe un bulevard a fost detonat de genişti, fără să se afle dacă el conţinea, într-adevăr, o bombă.

Incidentele violente au fost precedate de un uriaş marş paşnic la care, deşi nu era autorizat, au luat parte 350.000 de oameni, potrivit organizatorilor. Manifestaţiile pentru democraţie din Hong Kong, declanşate acum cinci luni, sunt cele mai ample din 1997, când China a preluat controlul oraşului.loading...

Adauga un comentariu