Actualitate

PSD a depus plângere penală la DNA împotriva PNL pentru racolarea primarilor social democrați

Publicat: 16 aug. 2020
ALT=«Partidul Social Democrat nu iartă racolarea primarilor social democrați de către PNL»
Partidul Social Democrat nu iartă racolarea primarilor social democrați de către PNL

Partidul Social Democrat a depus plângerea penală la DNA pentru racolarea primarilor de către PNL. Anunțul a fost făcut de Marcel Ciolacu, în exclusivitate pentru Antena 3. Vizați sunt un ministru, un consilier al premierului Orban și secretarul general adjunct al Guvernului.

Cei vizați de plângerea penală sunt: ministrul Lucrărilor Publice, Ion Ștefan, secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, și consilierul de stat pentru ordine publică și siguranța cetățeanului, Virgil Guran.

PSD denunță constituirea unui grup infracțional organizat și șantajarea unor primari PSD pentru a-i determina să treacă la PNL.

Atac concentrat asupra primarilor PSD

„A fost un atac concentrat asupra primarilor PSD de a trece la PNL. Am avut discuții cu președinții județeni ai PSD din sud ca să vedem situația, care nu este atât de catastrofală. (…) Am depus plângere penală pe numele domnului Barbu, pe numele domnului Guran care a făcut aceleași lucruri nepermise, parcă ne-am întors în anul 1990 ca model de politică. Este dirijat de primul ministru, domnul Orban care își va primi sancțiunea prin această moțiune de cenzură. Sunt plecați mai mult primari de comună, nu este ceva catastrofal,” a declarat liderul PSD.

Marcel Ciolacu susține că moțiunea de cenzută împotriva Guvernului va trece. Președintele PSD estimează că 252 de parlamentari vor vota documentul. ”Cred că e un moment 0 în care nu mai există gri în Parlament. Există alb și negru. Acest guvern trebuie să plece.”, a spus Ciolacu.

”Prima formă a moțiunii de cenzură conținea foarte multe pagini, am ajuns la o formă de 22 de pagini. În această seară, echipa de la aprtid o să o finalizeze și mâine așa cum am promis o să o depunem. Se va numi: De la pandemie, la pandemită generalizată. Belșug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor.

În acest momeiunea de cenzură este semnată de 202 parlamentari. Tot grupul PSD a semnat moțiunea. Avem discuții cu toate partidele reprezentate în Parlament. Cred că în acest moment și când se va citi moțiunea, nu cred că vor mai exista forțe politice responsibile care să nu voteze această moțiune.”, a spus Marcel Ciolacu.

Ion Cristoiu: „PNL începe să fie PSD de pe vremuri”

Ion Cristoiu a lansat un scenariu-bombă cu privire la lupta candidaților la alegerile locale pentru Primăria Capitalei. Jurnalistul susține că totul s-a schimbat fundamental după ce Traian Băsescu și Tăriceanu și-au anunțat candidaturile pentru fotoliul de la București.

”Intrarea celor două noi personalități pentru cursa fotoliului Capitalei, schimbă fundamental campania electorală. Campania electorală va fi pe tip. Adică nu doar pe proiecte, va fi și pe măsura în care îmi inspiră mie încredere că va face. Din acest punct de vedere, strategia de până acum, că așa era -se unește toată dreapta, se năpustește asupra ciumei roșii întruchipată de Gabriela Firea- și votăm politic.

De data aceasta discuția și votul va fi altfel. Nu ai cum. Traian Băsescu, Tăriceanu și Gabriela Firea dacă ar binevoi să se apere mai puțin și să vorbească mai mult de proiectele Bucureștiului, că nu mă interesează ce spun adversarii, atunci și el trebuie să îmi inspire încredere. Nu poate să facă asta dacă vine cu doi inși și te trece pe foaie.”, a zis Cristoiu.

PNL începe să fie PSD-ul de pe vremuri

”Și o singură observație. Am văzut că Gabriela Firea nu mai face greșeala pesedistă din toate vremurile de a pune panouri, să se sperie caii în București, nu mai e așa plină. Pe când PNL face o greșeală punând prea multe panouri cu Nicușor Dan, PNL începe să fie PSD de pe vremuri. Am dat doar câteva exemple. Și observația părintească, în aceste condiții, cu noii intrați în joc: S-a schimbat ceva. Nu trebuie să mai asculți de consilieri”, a adăugat acesta.

 

Adauga un comentariu