Local

PSD a schimbat fata spitalelor ieşene! Investiţii de milioane de euro în aparatura şi dotări! Pacienţii din întreaga Moldova sunt beneficiarii acestor investiţii – Galerie Foto / Video

Publicat: 19 nov. 2019

Pentru Partidul Social Democrat, investiţiile în sănătate au fost o prioritate! Dincolo de creşterea fără precedent a salariilor medicilor şi de demararea proiectului pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă (SRU), a fost pus un accent extrem de important pe dotarea spitalelor din întreaga ţară. La Iaşi, cele 6 spitale din subordinea Consiliului Judeţean au primit fonduri de milioane de euro! Proiectul preşedintelui CJ, Maricel Popa, de a aduce 1 miliard de euro pentru 1 milion de ieşeni a avut ca şi componenta principală investiţiile în sănătate. A fost modernizată astfel infrastructura specializată şi s-au făcut achiziţii importante de aparatura medicală. Pacienţii din întreaga Moldova sunt beneficiarii acestor investiţii.

Cea mai tare aparatura din ţară

La Spitalul de Neurochirurgie a fost cumpărat cel mai performant robot din ţară, destinat chirurgiei spinale şi neurochirurgiei. Acest aparat RobotMazorX a costat 1,2 milioane de euro şi va reduce cu câteva zile durata de recuperare postoperatorie. La aceeaşi unitate medicală a fost achiziţionat şi un aparat angiograf de ultima generaţie. Costul de 1,5 milioane de euro a fost suportat tot din bugetul Consiliului Judeţean. Echipamentul asigura calitatea optimă a imaginii necesară în neurochirurgia intervenţională.
De asemenea, la Maternitatea Cuza Voda a fost cumpărată, cu bani de la Consiliul Judeţean o staţie de oxigen în valoare de 270.000 de euro. Anterior, timp de 18 ani, maternitatea folosea o staţie de oxigen împrumutată, investiţia urmând a fo amortizata în timp de 3 ani.

Sănătatea, prioritate pentru PSD

„Echipamentele achiziţionate la Spitalul de Neurochirurgie, în premieră la nivel naţional, sau cele de la Maternitatea Cuza Voda vor conduce la îmbunătăţirea actului medical. Sănătatea este o prioritate pentru mine. Nu ne vom opri aici. Achiziţii vom face şi la celelalte spitale din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. Este în continuare nevoie de investiţii şi le vom face cu seriozitate. Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul guvernului PSD şi al Vioricai Dancila. Împreuna suntem mai puternici!”, a declarat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, executat de SC Global Impex Distribution SRL, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008loading...

Comentarii
  • Urmeaza sa le inchida peneleu, pardon pedeleu, ca astia sunt specialisti la taiat, micsorat, suspendat, eliminat si nu in ultimul rand, furat.

  • Au facut din taxe si impozite si din ce trebuiau sa faca…nu au adus bani de la familia lor! Gunoaie! Limbisti! Ce ramane din furat mai fac cate o carpeala pt fraieri…si desigur inainte de alegeri sau in campanie electorala! Penali!

  • Inaugurate pentru poze, mergeti si cereti un CT sau Tomograf sa va spuna sa reveniti peste 2 luni. Dar Maricel Popa este cocos in poze si gaina cand vine vorba de realizat ceva in Iasi.

  • Numai ruperi pula si il ridicati in slavi pe jegosu asta de Maricel Popa. Alta scursura a societatii care pula curu tuturor doar ca sa para el nus ce. Iar pe repetenta aia nu o mai asociati cu orasul Iasi.

  • Nu mai mințiți hoților,la spitalul de neurochirurgie datorită doctorului Eva sau facut dotarile.Acest doctor este interesat cu adevărat de soarta oamenilor, nu niște hoti de la psd.Pe HOTII de la psd ii intereseaza soarta puscariasilor nu a celor care merg la spital.Poate ca veti plati pentru hoțiile care le-ați făcut.

  • Gauleiterul si-a tras ranjind o ge-n-i-a-l-a si in-te-re-sa-n-t-a (doar pentru neuronul lui singuratic) dezbatere(!?) cu propria-i persoana de tradator si vanzator de tara, arogant, incompetent, carpa bruxeleza si hot de case. Exact pe gustul idiotilor si spalatilor pe creier care vor vota neconditionat (chiar daca ranjitul s-ar urina in capul lor) acest sinistru personaj si care vor intra si ei in randul tradatorilor si vanzatorilor de tara. Heil!

  • Un ziar plin de minciuni, asta e BZI azi. Viorica președintă, da analfabeții funcționali o susțin, în frunte cu Camelia Gavrila. Apoi toți o sa ne cumpărăm ceasuri de 10 000 euro, iar aria cercului devine raz ala pătrat, va schimba asta viitoare ministru al educației în persoana numite de mai sus. Succes!

Adauga un comentariu