Local

PSD a schimbat fata spitalelor ieşene! Investiţii de milioane de euro în aparatura şi dotări! Pacienţii din întreaga Moldova sunt beneficiarii acestor investiţii – Galerie Foto / Video

Publicat: 19 nov. 2019
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Pentru Partidul Social Democrat, investiţiile în sănătate au fost o prioritate! Dincolo de creşterea fără precedent a salariilor medicilor şi de demararea proiectului pentru construcţia Spitalului Regional de Urgenţă (SRU), a fost pus un accent extrem de important pe dotarea spitalelor din întreaga ţară. La Iaşi, cele 6 spitale din subordinea Consiliului Judeţean au primit fonduri de milioane de euro! Proiectul preşedintelui CJ, Maricel Popa, de a aduce 1 miliard de euro pentru 1 milion de ieşeni a avut ca şi componenta principală investiţiile în sănătate. A fost modernizată astfel infrastructura specializată şi s-au făcut achiziţii importante de aparatura medicală. Pacienţii din întreaga Moldova sunt beneficiarii acestor investiţii.

Cea mai tare aparatura din ţară

La Spitalul de Neurochirurgie a fost cumpărat cel mai performant robot din ţară, destinat chirurgiei spinale şi neurochirurgiei. Acest aparat RobotMazorX a costat 1,2 milioane de euro şi va reduce cu câteva zile durata de recuperare postoperatorie. La aceeaşi unitate medicală a fost achiziţionat şi un aparat angiograf de ultima generaţie. Costul de 1,5 milioane de euro a fost suportat tot din bugetul Consiliului Judeţean. Echipamentul asigura calitatea optimă a imaginii necesară în neurochirurgia intervenţională.
De asemenea, la Maternitatea Cuza Voda a fost cumpărată, cu bani de la Consiliul Judeţean o staţie de oxigen în valoare de 270.000 de euro. Anterior, timp de 18 ani, maternitatea folosea o staţie de oxigen împrumutată, investiţia urmând a fo amortizata în timp de 3 ani.

Sănătatea, prioritate pentru PSD

„Echipamentele achiziţionate la Spitalul de Neurochirurgie, în premieră la nivel naţional, sau cele de la Maternitatea Cuza Voda vor conduce la îmbunătăţirea actului medical. Sănătatea este o prioritate pentru mine. Nu ne vom opri aici. Achiziţii vom face şi la celelalte spitale din subordinea Consiliului Judeţean Iaşi. Este în continuare nevoie de investiţii şi le vom face cu seriozitate. Toate aceste lucruri au fost posibile cu sprijinul guvernului PSD şi al Vioricai Dancila. Împreuna suntem mai puternici!”, a declarat preşedintele PSD Iaşi, Maricel Popa.

Comandat de Partidul Social Democrat-PSD, CUI mandatar financiar coordonator: 31190008

Adauga un comentariu