Actualitate

PSD acuză nereguli majore: Poate influența soarta alegerilor

Publicat: 09 nov. 2019

Reprezentanții PSD și-au trimis expertul electoral, Dinulescu Sorin, la Biroul Electoral Central. Asta pentru a verifica, conform legii, modul în care funcționează serverele care asigură sistemul informatic.

Reprezentantul PSD a constatat faptul că generatoarele de curent care asigură funcționalitatea continuă a serverelor erau oprite. Mai mult, Dinulescu nu a putut verifica existența în sediul BEC a serverelor și a sistemului informatic. Asta deoarece că nu era nimeni în clădire.

Cei de la PSD suspectează faptul că STS, de fapt, nu au instatal sistemul în sediul BEC. Și totul funcționează tot în sediul STS, ceea ce ar fi o încălcare a legii, pentru că un serviciu secret s-ar implica în desfășurarea alegerilor.

Iată ce spune legea în situația dată:

”La alegerile pentru Președintele României din anul 2019, Autoritatea Electorală Permanentă, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale, asigură funcționarea în sediul Biroului Electoral Central a unei infrastructuri informatice […] care cuprinde servere, sisteme de stocare a datelor, echipamente de comunicații și de securitate, precum și licențe și aplicații informatice, asigurate, instalate și configurate de Serviciul de Telecomunicații Speciale […]

Formațiunile politice care participă în alegeri, precum și candidații independenți pot desemna experți în tehnologia informației cu drept de acces la infrastructura informatică […]”.loading...

Adauga un comentariu