Actualitate

PSD cere demiterea Monicăi Anisie: „ Să lasă locul liber altuia!“

Publicat: 13 sept. 2020
Vasile Dîncu explică la microfon
Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a solicitat demitereea imediată a Monicăi Anisie

PSD îi cere premierului Ludovic Orban demietrea de urgenţă a Monicăi Anisie, ministrul Educaţiei. Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, a solicitat demitereea imediată a Monicăi Anisie, despre care spune că nu se aștepta să înţeleagă complexitatea sistemului.

„Nu mă aştept ca Monica Anisie să înţeleagă complexitatea sistemului. Este cazul, după părerea mea, nu ca ea să demisioneze, cum sugera un partener al partidului aflat la guvernare, ci să avem o demitere pur şi simplu. Dna Anisie a spus, cu sinceritate, că nu mai înţelege nimic din ce se întâmplă în jurul ei“, a declarat Vasiele Dîncu.

PSD cere demiterea Monicăi Anisie: „ Să lasă locul liber altuia!“

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD susține că tot ce poate face acum Monica Anisie este să lase locul altcuiva care care înţelege mai bine ce se întâmplă.

„Ce ar putea să facă? Să lasă locul liber altuia care înţelege mai bine ce se întâmplă. Nu poate fi lăsat totul doar pe seama Guvernului, dar procesul ăsta e condus de Guvern şi e nevoie de viziune. Dna Anisie nu poate rezolva asta pentru că e parte a problemei, de asta nu găseşte soluţii. Din cauza unei lipse de viziune, a unei concepţii despre educaţie, care s-a văzut din prima săptămână, când a umilit o profesoară. Cerem premierului Ludovic Orban demiterea ministrului Educaţiei”, a menționat Vasile Dîncu.

PSD a oferit soluții

Reprezentantul PSD susține că social democrații au venit cu soluții legate de rezolvarea problemelor din învățământul românesc.

„În spațiul politic sunt foarte multe soluții. Aș spune doar despre soluțiile pe care le-a propus PSD. Mi se pare normal ca atunci când critici să vii și cu soluții. Am propus testarea gratuită și periodică a tuturor cadrelor didactice și a persoanelor auxiliare pentru a preveni dezvoltarea unor focare. Testarea gratuită și prioritară a elevilor cu simptome sau a elevilor dintr-o clasă în care a fost depistat un caz pozitiv. Am propus asigurarea de măști gratuite pentru personalul din învățământ și pentru copii. Noi am propus în Parlament nu numai acordarea de suplimente personalului din educație cu grad ridicat de risc. E vorba de 1500 pentru personalul auxiliar și 2500 de lei pentru profesori. Am propus inclusiv creșterea în două tranșe a personalului didactic. Nici acest lucru nu s-a realizat, din păcate”, a adăugat Vasile Dîncu.

Atacată dur și de Traian Băsescu

Fostul președinte Traian Băsescu a spus despre ministrul Educaţiei Monica Anisie este în categoria analfabeţilor funcţionali din Executivul Orban, în ciuda faptul că este profesoară.

„Ce performanţă? Hai să fim serioşi. Practic PNL, ca de altfel şi PSD, aceste două partide mari, de asta este nevoie de un al treilea, de un PMP, au ajuns să guverneze cu linia a patra, a cincea dintre specialiştii pe care îi au pentru că această linie a ajuns acum linia întâi. Gândiţi-vă ce miniştrii aveau în trecut, ce miniştri au acum şi PSD şi PNL. Deci guvernează acum cu analfabeţii funcţionali care au ajuns în funcţii înalte, iar doamna Anisie, fie ea şi profesoară, este în această categorie, pentru că nu înţelege ministerul ei”, a precizat Traian Băsescu.

Adauga un comentariu