Actualitate

PSD îi compară pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban cu soții Ceaușescu: „Stăpânii se dau primii cu metroul, plebea să mai aștepte!

Publicat: 15 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD îi compară pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban cu soții Ceaușescu Stăpânii se dau primii cu metroul plebea să mai aștepte
PSD îi compară pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban cu soții Ceaușescu: „Stăpânii se dau primii cu metroul, plebea să mai aștepte!

Reprezentanții PSD îi compară pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban cu soții Ceaușescu. Într-o postare pe pagina de Facebook, social democrații susțin că linia de metrou a fost inaugurată în 1979 de Elena și Nicolae Ceaușescu, la fel cum a procedat acum Ludovic Orban și Klaus Iohannis la deschiderea magistralei din Drumul Taberei.

„Cuplul Iohannis-Orban întoarce PNL în timp: stăpânii se dau primii cu metroul, plebea trebuie să mai aștepte!

Liberalii s-au instalat la putere în noiembrie 2019, dar n-au putut respecta termenul asumat de guvernarea PSD de a deschide noua linie de metrou în decembrie. Erau prea ocupați cu alegerile anticipate!“, precizează reprezentanții PSD.

PSD îi compară pe Klaus Iohannis și Ludovic Orban cu soții Ceaușescu

Postarea social democraților amintește că „stăpânii de la PNL au rezervat metroul două ore, în exclusivitate, ca nu cumva Iohannis să respire același aer cu muritorii de rând“.

„După 10 luni de bâlbe, ei dau azi în funcțiune un proiect deblocat şi realizat în proporție de 99% de guvernele social-democrate. Pentru asta apelează la cel mai grețos festivism posibil. Stăpânii de la PNL au rezervat metroul două ore, în exclusivitate, ca nu cumva Iohannis să respire același aer cu muritorii de rând.

La inaugurarea metroului din Drumul Taberei, Ludovic Orban ajunge un fel de Coana Leana a șefului suprem de la Cotroceni, iar Bode devine reîncarnarea lui Emil Bobu”, mai scriu reprezentanții PSD pe pagina de Facebook.

Magistrala 5 de metrou Drumul Taberei a fost deschisă pentru circulaţie astăzi.

Inaugurarea a avut loc la ora 12.00, la eveniment participând președintele Kluas Iohannis, premierul Ludovic Orban și minsitrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode.

Ministerul Transporturilor anunțase vineri că membrii Comisiei Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 și cei ai Comisiei de Punere în Funcțiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare și, totodată, în trafic cu călători.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, are aproape șapte kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Cum va circula metroul pe Magistrala 5

Trenurile de metrou vor avea două trasee diferite de la staţia Romancielor de pe Magistrala 5, unul către staţiile Brâncuşi şi Râul Doamnei şi celălalt către capătul de la Valea Ialomiţei, construit separat de linia principală. Cu alte cuvinte, pe trenurile care vor pleca din staţia Eroilor 2 vor fi afişate ca destinaţii fie capătul de la Râul Doamnei, fie cel de la Valea Ialomiţei.

Proiectul Metroului din Drumul Taberei a fost pornit cu peste 9 ani în urmă, de către fostul director general al Metrorex Gheorghe Udriște, care este artizanul majorității planurilor de extindere a metroului din Capitală din perioada post-decembristă.

Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei magistrale, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou. Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Adauga un comentariu