Actualitate

Partidul Social Democrat: Klaustrofobia sufocă economia

Publicat: 30 iun. 2020

Partidul Social Democrat (PSD) a transmis un mesaj dur adresat Guvernului Orban și președintelui Klaus Iohannis. Aceștia au afirmat că deși „șomajul erupe, nivelul de trai suferă”, membrii Partidului Național Liberal ” mai trag un chef la un club de fițe”. În încheiere aceștia au sintetizat întreg mesajul prin expresia „Klaustrofobia sufocă economia”.

„Iohannis și liberalii fac din planul relansării economice a țării o sindrofie într-un restaurant de lux. La asta sunt chiar experți! PNL își lansează un program electoral care nu salvează pe nimeni din cei care chiar suferă în economia românească. Amânarea măsurilor de relaxare din 1 iulie chiar îngroapă definitiv turismul și industria HORECA. IMM Invest a fost croit strâmb, 60.000 de firme de subzistenţă nu au primit ajutor, fiind respinse din start de bănci.

PSD: Nivelul de trai suferă

S-au întors 2 milioane de români în țară, noi deja având 470 de mii de locuri de muncă distruse și 140 de mii de contracte suspendate în nici 100 de zile. Șomajul erupe, nivelul de trai suferă, dar liberalii mai trag un chef la un club de fițe. #Klaustrofobia sufocă economia!”, transmite Partidul Social Democrat

Marcel Ciolacu neagă speculațiile în legătură cu o înțelegere cu Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu a infirmat o posibilă înțelegere pe care ar putea să o facă cu președintele Klaus Iohannis pentru a-l schimba pe Ludovic Orban din funcție.

„Klaus Iohannis are capacitatea sa-i ceara demisia lui Orban daca vrea, nu trebuie sa ceara ajutorul PSD sa-l demita pe Orban(…) Acest guvern trebuie să plece. Este un act de patriotism, nu o înțelegere cu nu-știu-cine. Nu doar că este incompetent, este și rău”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul interimar al Partidului Social Democrat a vorbit despre semnăturile strânse pentru moțiunea de cenzură. Acesta a afirimat că PSD a strâns până acum 204 voturi. Numărul necesar de voturi pentru demiterea Guvernului Orban este de 233. De asemenea acesta este convins că moțiunea va trece.

Marcel Ciolacu: Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar că cifrele nu mint niciodată

Marcel Ciolacu, a lansat un mesaj tranșant la adresa Guvernului Orban prin care critică modul în care au gestionat situația în pandemia de coronavirus. Acesta condamnă faptul că membrii Executivului au refuzat ca păstrarea stării de urgență să fie votată în Parlament.

„Părerea mea este că acea cale aleasă de PNL, aceea de a nu veni să fie votată starea de alertă în Parlament e cea mai proastă. Într-un fel au impus prin forță această stare de alertă, fără o dezbatere parlamentară și, nu numai, chiar fără o dezbatere publică. Acest glob de sticlă pe care l-au creat în jurul informațiilor, câtă lume e testată – nimeni nu știe câți români au fost testați până acum.

În 4 iunie au făcut 13.000 de teste și au dat că au avut 238 de cazuri (n.r. – confirmate noi), asta înseamnă 1,77%. Pe 8 iunie, când se apropia votul la starea de alertă au testat cel mai puțin, 3.000 de români, și au dat că au fost descoperiți 125, adică 4,3%. Deci e clar că se joacă cu cifrele. Vreau să îi spun domnului Orban foarte clar, poate noi, politicienii, mai mințim, dar cifrele nu mint niciodată”, a declarat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu