Actualitate

PSD: Președintele Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii

Publicat: 08 iun. 2020

Președintele Klaus Iohannis trebuie să promulge rapid dublarea alocațiilor pentru copii, dacă vrea ca românii să nu-l considere principalul autor al planului PNL de amânare repetată a aplicării legii, susține Partidul Social Democrat pe Facebook.

„Liberalii arată deja public că vor să tergiverseze la maxim o măsură bună pentru milioane de copii. Orban se gândește să atace legea la Curtea Constituțională, iar ministrul Muncii spune că va face calcule peste vreo lună.

Nu sunt doar cinici, se dovedesc și total decuplați de la realitate. În Germania, guvernul de dreapta tocmai dă o #alocație suplimentară de 300 de euro pentru fiecare copil, ca parte a planului anti-criză. În România, premierul de dreapta vorbește despre alocațiile copiilor ca despre niște “pomeni”.

Acum, președintele nu-i mai poate păcăli pe români, ca în ianuarie când a semnat rapid legea, apoi a împins Guvernul să o amâne nouă luni. Al doilea sabotaj asupra dublării alocațiilor va arăta de ce un președinte care-i minte pe copiii României nu poate fi un bun părinte al națiunii!”, scrie PSD pe Facebook.

Florin Cîțu, ministrul de Finanţe din Guvernul Orban lansează aberaţie după aberaţie

Florin Cîțu, ministrul de Finanţe din Guvernul Orban lansează aberaţie după aberaţie. Dacă despre creşterea pensiilor, Florin Cîțu a spus că acest lucru nu poate fi posibil aşa cum prevede legea, acelaşi ministru afirma că dublarea alocaţiilor copiilor este o aberaţie.

Florin Cîțu a vorbit, în cadrul unui interviu la Digi24 despre dublarea alocaţiilor. Reacţia vine după ce Ludovic Orban a spus că aceasta dublare este o pomană şi că nu este de acord cu ea.

Florin Cîțu nu este de acord cu legea dublării alocaţiilor. Legea ar fi neconstituţională

Ministrul de Finanţe, Florin Cîțu considera că legea votată în parlament este neconstituţională şi că ar încărca bugetul statului. Ministrul de Finanţe considera faptul că legea nu prezintă sursa de finanţare

Adauga un comentariu