National

PSD și AUR nu vor semna moțiunea de cenzură a USR PLUS

Publicat: 01 sept. 2021
PSD și AUR
PSD și AUR

PSD și AUR nu vor semna o eventuală moțiune de cenzură a USR PLUS. PSD și AUR nu ar semna o eventuală moțiune de cenzură a USR PLUS.

Acest lucru ar însemna că doar cu semnăturile USR PLUS nu poate fi inițiată o astfel de moțiune de cenzură.

Reprezentanții AUR nu vor să semneze o eventuală moțiune a USR PLUS, motivând că așteaptă ca ei să semneze moțiunea inițiată deja de AUR, care are deja textul, iar acum se strâng semnăturile.

Senatorul PSD, Daniel Zamfir, a explicat, în direct la Antena 3, de ce PSD nu ar semna o astfel de moțiune.

”Păi cum să semnăm noi o moțiune pe care o inițiază USR? Cum să luăm noi în serios ceea ce fac cei de la USR? Sunt niște șantajiști. Cum să participăm la așa ceva?

(…) Ei aruncă țara în haosul în care au aruncat-o și își permit, într-o inconștiență cruntă, atunci când oamenii au necazurile pe care le au, ei să se certe în momentul ăsta pe bani. Că se ceartă pe bani, despre asta e vorba”, a declarat Daniel Zamfir.

Acuzații fără precedent la adresa USR- PLUS: „Să câștige si ei ceva politic, prin troc și șantaj”

Sebastian Bodu, consilier de stat în aparatul de lucru al vicepremierului Hunor Kelemen, a lansat un mesaj cu privire la conflictul pe tema Planului National de Investiții “Anghel Saligny”. Acesta a accentuat faptul că acest plan este dedicat drumurilor, canalizărilor, gazelor, în zonele defavorizate, unde nu prea există electorat pentru cei din USR PLUS, de aceea nici interes nu este.

Interesul față de cetățeni a useriștilor este egal cu zero. Aceștia sunt fără scrupule și recurg la șantaj pentru a-și atinge scopurile. Zonele în care nu au electoral nu reprezintă niciun fel de interes pentru cei din USR PLUS.

„PLUSR nu vrea Planul National de Investiții “Anghel Saligny” pentru că nu îi aduce voturi. Acest plan e despre drumuri, canalizare, gaze, adică despre investiții in zone in care nu prea are electorat. Fiind partid “elitist”, cu mesaje puține dar fixe, PLUSR nu are primari decât in orașe mari. Și atunci și-a făcut un calcul meschin, ieșindu-i că, atâta vreme cât nu câștigă electoral, dă-i dreaq pe ăia, la țară, cu drumurile, canalizarea si gazele lor. Întâi a găsit pretexte că, vezi, Doamne, achizițiile publice nu sunt transparente. Toate Observațiile lor pe transparență au fost preluate.

Apoi că să condiționeze Planul de desființarea SIIJ. Adică să câștige si ei ceva politic, prin troc și șantaj. Dă-i dreaq pe ăia, la țară, cu drumurile, canalizarea și gazele lor. Să nu aibă parte de ele decât daca atribuțiile SIIJ se duc la DNA. PNI a fost discutat in primă lectură acum o lună, după care proiectul a intrat pe circuitul de avizare. Miniștrii PLUSR (Transporturi si Justiție) au refuzat să dea aviz. Au invocat chestii stupide si fake, cum că nu ar fi primit proiectul in original. Întrucât actul normativ poate fi aprobat si cu avize tacite, după atâta timp, guvernul l-a pus pe ordinea de zi suplimentară de astăzi. Iar azi au încercat să arunce in aer guvernarea”, a declarat Sebastian Bodu.

De asemenea, Kelemen Hunor a dezvăluit că cei din USR PLUS i-au șantajat pentru a susține desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Mai exact, acestora li s-a promis susținere pentru adoptarea Planului National de Investiții “Anghel Saligny” dacă acceptă fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion.

„Şi USR-ul zice că pentru ei nu este o prioritate, pentru ei nu este o prioritate să dezvolţi România, să dezvolţi comunităţile locale şi să ridici aceste comunităţi din stadiul în care se află în acest moment. Sigur, ei la un moment dat ne-au şantajat pe toţi şi au zis: «Bani contra SIIJ». Adică, dacă noi vom accepta fără niciun amendament proiectul ministrului Stelian Ion, atunci ei vor fi de acord cu «Saligny», ceea ce nu am acceptat nici noi, nici premierul Florin Cîţu. Şi am spus că este un proiect nu pentru PNL, nu pentru UDMR, nu pentru PSD, şi nu pentru USR, este un program naţional pentru fiecare om, pentru fiecare comunitate, de aceea nu e momentul să intrăm în alte discuţii”, a afirmat Kelemen Hunor.

Adauga un comentariu