Actualitate

PSD, solicitare de ultimă oră pentru Klaus Iohannis! Ar trebui să vină din concediu

Publicat: 22 iul. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
PSD solicitare de ultimă oră pentru Klaus Iohannis Ar trebui să vină din concediu
Klaus Iohannis vrea lămuriri urgente în cazul Dianei Șoșoacă

 

Cei de la PSD au denumit scandalul documentelor trimise cu antetul Guvernului, dar utilizate în campania internă din PNL ”Scandalul CÎȚUGATE”. Social-democrații îi solicită președintelui Klaus Iohannis să-și întrerupă concediul și să se implice în acest scandal.

PSD solicită președintelui Klaus Iohannis să își întrerupă concediul pentru a interveni în scandalul „CÎȚUGATE” referitor la utilizarea ilegală a resurselor umane și financiare ale Guvernului în campania electorală a premierului Florin Cîțu pentru șefia PNL.

Având în vedere că această acțiune se circumscrie infracțiunii de corupție prevăzută la art. 13 din Legea 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, lipsa unei reacții din partea președintelui Iohannis, care a girat personal Guvernul Cîțu, îl face complice la această culpă morală și legală și îi anulează discursul său anterior prin care condamnă public corupția la nivel înalt.

Este evident că premierul a cunoscut conținutul punctajului politic enunțat sub sigla Cancelariei sale și a aprobat transmiterea către liderii politici ai PNL. Logica elementară spune că, dacă numele premierului și antetul Guvernului ar fi fost folosite fără știrea sa în scop politic, reacția firească ar fi fost de a dispune o acțiune de control intern pentru identificarea și sancționarea persoanelor responsabile.

De asemenea, postările pe rețelele sociale și declarațiile publice ale liderilor PNL menționați în scrisoare au urmat cu acuratețe indicațiile din documentul transmis de la Guvern, ceea ce confirmă autenticitatea acestuia.

Mai mult, chiar dacă documentul nu a fost înregistrat la Registratură Cancelariei Prim-Ministrului, detaliile informatice care se regăsesc în structura fișierului confirmă faptul că a fost transmis de la Guvern, de către un angajat al acestei instituții care este plătit din bani publici.”, scriu cei de la PSD.

Cei de la PSD au compus chiar și un pamflet, o adresă cu însemnele oficiale ale Guvernului către prefecți:

”Linii de comunicare pentru prefecții PNL*

Având în vedere că

1. Acest document nu are număr de înregistrare la Registratură Cancelariei Prim-Ministrului și, ca atare, nu este un “document” în adevăratul sens al cuvântului, conform celor declarate de premierul Cîțu.

2. Pentru prim-ministrul Florin Cîțu nu există niciun motiv de îngrijorare dacă documentele cu antetul Cancelariei sale circulă, fără știrea sa, la diverși lideri și decidenți PNL.

3. Instituțiile abilitate ale statului nu au considerat necesară declanșarea unei anchete penale pentru a stabili cine și-a permis să transmită un document cu conținut politic sub antetul Cancelariei Prim-Ministrului și având ca autor o persoană cu funcție guvernamentală plătită din fonduri publice,

PSD transmite această “dispoziție”, cu însemnele Cancelariei Prim-Ministrului Cîțu, către toți prefecții desemnați din partea Partidului Național Liberal

Stimate Prefect PNL,

Vă solicităm să nu mai împărțiți banii publici către comunitățile locale din județul dumneavoastră în funcție de culoarea politică a aleșilor locali sau de susținerea uneia dintre taberele PNL, respectiv #echipacâștigătoare sau #TeamOrban.

Vă cerem imperativ să transmiteți către Guvern, în cel mai scurt timp, corecțiile necesare pentru modificarea Anexei 7.03 din Bugetul General Consolidat astfel încât, la rectificarea bugetară, fondurile prevăzute în această secțiune să fie distribuite echitabil către toate comunitățile locale din județ, indiferent de culoarea politică a acestora.

Vă rugăm să dați ponturi către presa locală și națională, precum și către organele de anchetă penală, în legătură cu ilegalitățile comise cu fonduri publice de către reprezentanții Coaliției de Guvernare PNL-USR-PLUS-UDMR.

[* Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!]”.

Adauga un comentariu