Culinar

Pui coquelet. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă

Publicat: 22 ian. 2024
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pui coquelet. Rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă
Puiul coquelet gătit la cuptor are o textură crocantă la exterior și este fraged la interior.

Dacă vrem să pregătim acasă un preparat savuros ca la restaurant, putem face un pui coquelet. Acesta merge de minune la mesele de sărbătoare în familie alături de alte bucate alese. Puiul coquelet necesită atenție și îndemânare la preparare, dar rezultatul va fi peste măsura așteptărilor. Iată rețeta cu care vei pregăti o mâncare delicioasă.

Pui coquelet

Gustosul pui coquelet este ideal de servit la orice masă și la orice oczie. Pentru acest deliciu culinar avem nevoie de ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar la final ne vom răsfăța papilele gustative.

Puiul coquelet este pe placul multora dintre noi. Acesta merge servit cu o garnitură gustoasă cu cartofi sau putem pregăti o salată de legume și verdețuri proaspete. Pentru iubitorii de mâncăruri ușoare, sățioase și gustoase ideal este și un escalop de pui cu ciuperci.

La fel de bine putem face și o ruladă de porc umplută cu ciuperci. Rulada se poate face cu carne de porc, de pui sau de vită și poate fi umplută cu diferite ingrediente. Carnea trebuie să fie bine condimentată pentru a obține la final un adevărat deliciu. Rulada de porc tradițională poate fi servită simplă sau cu o salată de legume și verdețuri proaspete. La fel de bine, rulada merge cu o garnitură din cartofi prăjiți cu sos de roșii și usturoi. Aceasta este ideală la mesele festive alături de alte preparate rafinate. Puiul coquelet este alegerea perfectă pentru orice masă și ocazie, iar rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe.

Cum să pregătești o mâncare savuroasă

Pentru deliciosul pui coquelet vom avea nevoie de doi pui, 100 g de unt, 1 lămâie, 5 căței de usturoi, 3 linguri de rozmarin, 1 lingură de sare și piper negru măcinat.

Mai întâi vom pregăti puiul. Se curăță carnea și se spală apoi se taie cei doi pui în jumătate. După aceea se pune într-un bol untul moale și se amestecă împreună cu coaja rasă de lămâie, zeama de lămâie, usturoiul tocat, rozmarinul, piperul și sarea.

Se amestecă totul foarte bine pentru a obține o pastă aromată. Cu această compoziție se freacă bine carnea de pui. Se mută carnea într-o tavă apoi se dă cuptor. Pe lângă carne putem să punem și niște felii de cartofi.

Când puiul coquelet este gata, se scoate din cuptor și se așază pe platouri pentru a fi servit împreună cu cartofii zemoși din tavă. Pentru a completa savoarea acestui deliciu culinar, putem face un sos dulce-acrișor sau o salată de varză cu morcov și sfeclă roșie. Putem face și câțiva cartofi țărănești la cuptor cu cașcaval și pătrunjel.

Puiul coquelet gătit la cuptor are o textură crocantă la exterior și este fraged la interior, iar gustul îi va cuceri imediat pe toți cei de la masă. Rețeta este delicioasă și poate fi adaptată după gust și preferințe. Puiul coquelet este savuros, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat și ne vom răsfăța papilele gustative. Preparatele culinare cu pui sunt sățioase, sănătoase și ideale de servit la orice ocazie.

Adauga un comentariu