Fripturi

Pui intreg la cuptor cu usturoi si ceapa

Publicat: 05 iun. 2017
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pui intreg la cuptor cu usturoi si ceapa
2

Puiul la cuptor cu usturoi este ideal pentru mesele de duminica in familie. Este usor de preparat si foarte gustos. Se serveste cu diverse garnituri de legume.

Ingrediente:

1 pui intreg curatat
10 gr unt
7 catei de usturoi
ulei de masline
pudra de usturoi
1 ceapa tocata
patrunjel
sare
piper

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca untul cu doi catei de usturoi zdrobiti. Intinde acest amestec pe tot puiul. Unge apoi cu ulei de masline si asezoneaza cu sare, piper si pudra de usturoi.
Asezoneaza si interiorul puiului cu sare, piper si pudra de usturoi. Adauga apoi in interior si ceapa, cateii de usturoi si patrunjelul.

Aseaza puiul intr-o tava si da la cuptor pentru aproximativ 2 ore. Scoate apoi puiul si lasa-l sa se odihneasca timp de 20 minute inainte de a felia.
Puiul la cuptor cu usturoi se serveste cald, cu diverse garnituri de legume. Poate fi consumat si rece, in sandwich-uri.

sursa: acasa

Adauga un comentariu