Reţetă pentru prânzul de astăzi o găseşti aici. Se numeşte pui Teriyaki cu paste penne. Are un gust absolut delicios! Gustând din preparat simţi că parcă ai călători în Orientul Îndepărtat.
Pentru reţetă de pui Teriyaki cu paste penne ai nevoie de 8 ingrediente în total. Vedetă, de departe, este sosul Teriyaki. Acesta schimba gustul preparatului şi îi dă o savoare apare. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 200 g pasta (penne)
- 3 linguri de sos Teriyaki
- 2 căni sos de roşii făcut în casă, sau 2 cutiuţe de pastă de tomate
- piper
- sare
- ulei
- chilli flakes
Mod de preparare:
Mai întâi trebuie să speli carnea bine, apoi să o scurgi de apă şi să o tai în cubuleţe mici. După ce ai terminat, pune-o la prăjit, într-o tigaie cu ulei încins. În momentul în care cubuleţele de carne s-au albit, adauga sosul de roşii. Dacă nu ai sos în casă, diluează nişte pasta de tomate cu puţină apă. Adaugă după aceea sosul Teriyaki. Amestecă bine în tigaie, folosind o lingură de lemn. Da focul la minim şi potriveşte de sare, piper şi fulgi de ardei.
Între timp pune la fiert pastele în apă cu puţină sare. Lasă-le să ajungă până în punctul în care sunt aproape al dente.
În momentul în care sosul ajunge la consistenţa dorită (sosul să nu fie nici prea gros, nici prea apos), adauga pastele fierte al dente. Amestecă totul în tigaie, pentru că aromele să se întrepătrundă. După 1 minut poţi lua de pe foc.