Culinar

Pulpă de rață confiată. Secretele marilor bucătari pentru un preparat spectaculos

Publicat: 14 sept. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Pulpă de rață confiată. Secretele marilor bucătari pentru un preparat spectaculos
Pulpa de rață confiată este fragedă, gustoasă și ideală de servit la mesele festive.

Iubitorii de mâncăruri rafinate și aromate pregătesc la mesele festive o pulpă de rață confiată. Acest fel de mâncare necesită mai mult timp de gătire, îndemânare și un strop de imaginație, iar rezultatul va fi unul peste așteptări. Delicioasa pulpă de rață confiată este pe placul multora dintre noi și este ideală de servit la zi de sărbătoare, alături de alte bucate alese. Iată secretele marilor bucătari pentru un preparat spectaculos.

Pulpă de rață confiată

Când vine voba de mâncărurile deosebite, făcute ca la resturant, rețetele sunt diverse, complexe și necesită un pic de îndemânare. Dacă vrem să îi cucerim pe cei de la masă cu un adevărat deliciu, putem face o pulpă de rață confiată.

Acest deliciu culinar are un aspect deosebit, o aromă aparte și un gust desăvârșit. Pentru cei care adoră mâncărurile rafinate, putem pregăti și un escalop de pui cu ciuperci. Escalopul de pui este sănătos, sățios ș se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

La fel de bine îi putem surprinde pe cei dragi cu tradiționala ciorbă de fasole verde congelată, un deliciu ușor, gustos și recomandat și celor care se află la dietă.

Pulpa de rață confiată este un adevărat deliciu, iar dacă avem în vedere câteva trucuri din rețeta marilor bucătari, succesul culinar va fi garantat.

Rețeta cu care vei obține un preparat gustos și spectaculos

Dacă vrem să pregătim acasă o pulpă de rață confiată vom avea nevoie de 2 pulpe de rață, 2 crenguțe de rozmarin, 100 ml de vin roșu, 2 linguri de sare grunjoasă, câteva crenguțe de cimbru proaspăt, scorțișoară și 3 căței de usturoi.

Pentru a completa gustul preparatului este bine să facem și o porție de varză. Peentru aceasta vom avea nevoie de 1 varză, 2 linguri de ulei, 2 cepe tocate, 2 morcovi rași, chimen, 1 linguriță de cimbru uscat, 1 linguriță de paprika, 3 linguri de bulion, 300 ml de apă, pastă de ardei dulce, sare și piper.

Mai întâi se pregătesc pulpele de rață. Se îndepărteză grăsimea, se spală carnea foarte bine și se lasă la scurs. Într-o tavă unsă cu ulei sau cu untură se așază pulpele și se stropesc cu vinul roșu apoi se adaugă firicele de cimbru. Se freacă pulpele foarte bine cu sare apoi se acoperă tava cu folie alimentară și se pune carnea la rece timp de câteva ore pentru a se frăgezi și a avea o aromă aparte. După aceea se pregătește o altă tavă unsă cu ulei unde vom pune carnea împreună cu rozmarinul, scorțișoara și usturoiul. Se pune carnea la cuptor și se lasă până când pulpele de rață sunt bine făcute.

Între timp vom pregăti varza călită. Se toacă varza fideluță apoi se pune într-o cratiță împreună cu un pic de sare. Se adaugă apă cât să acopere varza și se lasă la fiert la foc mic. Separat se călesc morcovii și ceapa, apoi se pun peste varza călită. Pentru un plus de savoare se adaugă paprika, chimen și cimbru. Tot acum se pune bulionul și pasta de ardei apoi se potrivește gustul cu sare și piper. Se scoate tava cu pulpa de rață, se pune lângă varză apoi se mai lasă totul la cuptor timp de câteva minute. La final se servește cu o pâine de casă fragedă și gustoasă sau cu o mămăliguță caldă.

Pulpa de rață confiată este fragedă, gustoasă și ideală de servit la mesele festive. Acest preparat culinar necesită mai mult timp de gătire, ingrediente alese cu grijă și un strop de imaginație, însă rezultatul va fi unul spectaculos.

Adauga un comentariu