Local

Puncte de evaluare medicală în Iași. Vor fi deschise în cartiere după starea de urgență

Publicat: 04 mai 2020

După expirarea stării de urgență, în municipiul Iași vor apărea mai multe puncte de evaluare medicală. Direcția de Asistență Comunitară va monta 20 de corturi în cartierele din Iași

După data de 15 mai România va ieși din starea de urgență cauzată de pandemia de COVID-19 și va intra în cea de alertă. Pentru a-i ajuta pe ieșenii care vor ieși din casă, Direcția de Asistență Socială va înființa 20 de puncte de evaluare medicală. Toate acestea vor fi amenajate în cartierele orașului. Punctele de evaluare medicală vor fi amplasate în zonele cele mai circulate din Iași. Toate cele 20 de puncte vor funcționa în fiecare zi lucrătoare după un program care va fi stabilit ulterior. În cadrul acestora vor putea fi testate, în regim gratuit, persoanele care vor dori să-și evalueze starea de sănătate. Se pot lua temperatura, tensiunea și se vor face și alte evaluări sumare de sănătate care pot fi efectuate pe loc în aceste puncte de evaluare medicală.

Personal din școli la toate puncte de evaluare medicală

La toate cele 20 de puncte de evaluare medicală se pot da consultanță și recomandări sanitare din partea personalului medical. Scopul principal al acestor puncte este prevenirea și evaluarea stării de sănătate a populației în principal împotriva noului coronavirus. Personalul din cadrul corturilor va fi asigurat de către medicii și asistenții medicali din sistemul de învățământ repartizați fiecărei unități școlare din oraș.

„Din cauza pandemiei de la nivel mondial cauzate de noul coronavirus, școlile din România nu se vor deschide până în 15 septembrie 2020, cu excepția elevilor din anii terminali. Astfel, primarul Mihai Chirica a recomandat ca toate cadrele medicale aferente unităților școlare, adică în jur de 230 de persoane, să ofere acest tip de consultații de specialitate în viitoarele puncte de evaluare medicală”, au transmis reprezentanții municipalității ieșene.

Adauga un comentariu