Magazin

Purificatorul de aer, cel mai bun cadou de Crăciun pentru casa ta

Publicat: 20 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Purificatorul de aer cel mai bun cadou de Crăciun pentru casa ta

Puțin ne mai desparte de sfârșitul anului 2022, cu bune și cu rele. Am început pregătirile pentru Sărbătorile de Iarnă, ceea ce implică festinuri culinare pentru familie și apropiați, curățenie, dar și plimbări prelungite prin mall-uri pentru găsirea cadoului perfect pentru cei dragi.

Însă la casa ta te-ai gândit? Și ea merită un cadou special, mai ales că o casă devine acasă prin intermediul oamenilor care o umplu cu energie pozitivă. Fie că ești în proces de amenajare, fie ai în plan să investești în diverse gadget-uri pentru locuință, mai este un dispozitiv modern care ar trebui să se bucure de atenția ta.

Acesta se numește purificator de aer și are scopul precis de a te ajuta să respiri un aer proaspăt, curat, fără bacterii, virusuri, microbi, praf și alți alergeni care pot afecta starea de sănătate generală a ta și a întregii familii.

Și cum online și în magazinele fizice oferta este extrem de diversificată, conform căror criterii ar trebui să se facă achiziția? Este mai important design-ul sau ceea ce știe să facă? Prețul contează sau sănătatea familiei tale?

Pentru a scăpa de toate aceste nedumeriri am realizat acest articol care să te ajute în procesul de achiziție. În concluzie, hai să discutăm puțin despre tipurile de purificatoare existente și în România.

Purificatoarele de aer portabile

Acestea au principalul avantaj de a putea fi instalate ușor, cu minim de efort și fără să fii un meșter iscusit. Prețul unui astfel de model de purificatoare aer pornește de la câteva sute de lei și poate ajunge până la câteva mii. Pe rohnson.ro ai la dispoziție purificatoare care beneficiază de un raport calitate – preț perfect.

Purificatoarele fixe și industriale

Acestea sunt mai potrivite în cazul birourilor și al halelor industriale și au dezavantajul vădit de a costa prea mult. Instalarea acestui model în locuință trebuie să se facă în timpul procesului de construcție, dat fiind că ulterior vor fi necesare modificări în structura casei, ceea ce se va traduce prin alte costuri suplimentare.

Ce mirosuri și particule pot fi eliminate cu ajutorul unui purificator de aer?

Această caracteristică este deosebit de importantă, dat fiind că de aceste particule depinde performanța purificatorului. Cu cât acesta are mai multe filtre, cu atât poate elimina mai multe tipuri de particule, indiferent că vorbim despre praf, alergeni, polen, microorganisme, bacterii, viruși sau acarieni.

Este important ca purificatorul de aer ales să aibă certificarea HEPA?

De ce? Pentru că purificatoarele cu filtre HEPA (High-Efficiency Particulate Arrestance) certifică filtrul de particule, ce trebuie să rețină peste 98% din particulele mai mari de 0,03 microni.

Volumul de aer purificat pe oră este la fel de important

Aparatul trebuie ales în funcție de dimensiunea spațiului în care se dorește amplasarea acestuia. Altfel spus, înainte de a porni spre achiziție este foarte important să te gândești câte camere are locuința. Un purificator prea mic nu va face față, iar unul prea mare poate crea disconfort.

Acordă atenție nivelului de zgomot

Și această caracteristică poate condiționa alegerea purificatorului de aer. Sunt multe persoane care își doresc liniște deplină pentru un somn odihnitor. Sunt și modele silențioase, care funcționează la fel de bine, însă mult mai costisitoare.

Prețul consumabilelor

La fel ca aparatele de aer condiționat, și purificatorul de aer are consumabile ce trebuie schimbate, cum ar fi filtrele, dar este necesară și o igienizare anuală. Înainte de a alege un model anume este important să vă informați cu privire la intervalul de timp la care acestea trebuie schimbate, dar la fel de bine sunt și modele care nu au nevoie de consumabile.

Consumul de energie

Este important de menționat faptul că purificatorul de aer va sta mult timp în priză, ceea ce se poate traduce printr-o factură mai mare la energia electrică. Majoritatea modelelor de purificatoare de aer au un consum cuprins între 25 şi 50 Waţi, însă nu este o regulă. Verifică care este consumul de energie al unui purificator, înainte de a-l cumpăra.

Sursa foto:  https://www.pexels.com/photo/spacious-living-room-with-comfy-couch-and-armchair-decorated-with-christmas-tree-6587833/

Adauga un comentariu