Actualitate

Purtătorul de cuvânt al PSD, despre proiectul de buget: „Concluzia este una dramatică. Banii din buget ajung doar pentru 9 luni“

Publicat: 14 feb. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Purtătorul de cuvânt al PSD despre proiectul de buget Concluzia este una dramatică. Banii din buget ajung doar pentru 9 luni
Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Radu Oprea, a vorbit duminică, 14 februarie, despre proiectul de buget pentru anul 2021 al Coaliției de Dreapta. Radu Oprea a precizat că situaţia bugetului este dramatică, ar banii nu ajung decât pentru 9 luni. Cu toate acestea, senatorul afirmă că PSD nu va bloca bugetul în Parlament, dar va depune amendamente.

„Concluzia este una dramatică. Banii din acest buget ajung doar pentru 9 luni. Veniturile sunt subestimate cu minim 4% din PIB. Drama este că Guvernului nici nu-i pasă să aducă vreun ban în plus la venituri. Dacă vă uitaţi cu atenţie veţi vedea că în 2022 şi 2023 veniturile ca pondere în PIB scad. Şi atunci este normal că dacă nu îţi propui să aduci venituri, orice cheltuială să ţi se pară un pericol. Diferenţa este de viziune, diferenţa este de felul în care am arătat că lucrurile pot fi făcute şi altfel şi vom veni cu amendamente la bugetul de stat”, a declarat Radu Oprea.

Radu Oprea: „De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate“

Purtătorul de cuvânt al PSD a adăugat că social democrații nu vor neapărat să blocheze bugetul propus de Coaliția de Dreapta ci să arate că lucrurile pot fi făcute şi altfel.

„Nu avem o strategie de a bloca bugetul de stat. Ideea e de a arăta că lucrurile pot fi făcute şi altfel, că se poate. De la actualul Guvern am aflat doar atât: că nu se poate. Şi prin amendamentele pe care le vom depune, aşa cum am arătat în bugetul alternativ, prezentat de PSD, vom veni cu soluţii în aceleaşi condiţii şi în aceleaşi constrângeri date de deficitul bugetar estimat”, a mai spus Radu Oprea.

PSD va depune o moțiune de cenzură

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că formațiunea politică pe care o conduce va depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Marcel Ciolacu a susținut că PSD nu se teme să vină la guvernarea, iar propunerea de premier va fi profesorul Alexandru Rafila. Liderul social democrat ia în calcul și varianta unor alegerilor anticipate.

„Când depunem moțiunea de cenzură, Doamne ajută să treacă. Dacă trece moțiunea de cenzură, vom veni cu programul nostru de guvernare, cu o altă filozofie și abordare a acestei crize atât în Sănătate cât și în Economie și nu avem nicio problemă să ne asumăm guvernarea. La ceea ce se întâmplă în România suntem obligați față de români să facem tot ce ține de noi să treacă această moțiune de cenzură“, a declarat președintele PSD, Marcel Ciolacu.

Alfred Simonis: „La Sănătate, Educație și Investiții trebuia bugete mai consistente!“

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a declarat că bugetele pentru sănătate, educație și investiții sunt mult prea mici. Mai mult, liderul social democrat a precizat ce modificări ar aduce proiectului de buget.

„Văzând cum arată acest buget, cred că orice variantă de schimbare a acestui Guvern este oportună față de ceea ce avem. Pe de altă parte, președintele partidului (n.r. Marcel Ciolacu), nu a spus că săptămâna viitoare avem o moțiune de cenzură, ci a spus că în această sesiune, la un moment dat, în momentul în care vom avea perspectiva unei eventuale majorități, evident că se va întâmpla acest lucru. Rolul Opoziției, mai ales când are specialiști și are un program mai coerent, evident, decât cel al majorității actuale, este să încerce să preia frâiele țării și să facă ceea ce actualii guvernanți par incapabili să facă”, a declarat Alfred Simonis.

Adauga un comentariu