Lifestyle

Putem pății ceva dacă înghițim albastru de metil?

Publicat: 09 mart. 2021
albastru-de-metil

Ai înghițit albastru de metil din greșeală și nu știi daca este cazul intri in panică? Stai fără grija, aceasta substanță nu este toxica pentru organism si o putem folosi în tratamentul unor boli.

Albastru de metil cunoscut și sub numele clorură de metiltioniniu este folosit în general ca medicament dar poate fi folosit și ca colorant.

Aceasta substanță o putem găsii în farmacii dar și în cele naturiste sub forma de picături sau capsule și este folosit atât pentru uz intern cât și pentru cel extern. Cel mai adesea este folosit pentru infecții urinare.

Ce putem trata dacă înghițim albastru de metil

Albastrul de metilen are un efect dezinfectant. Acesta poate fi folosit și că antidot pentru otrăvire. Pulberea de albastru de metil este solubila în alcool și este mai greu solubila în apa. O soluție pe baza de albastru de metil este de culoare albastra.

Albastru de metil este foarte folosit împotrivă infecțiilor urinare

Albastrul de metil oferă rezultate foarte bune când este administrat pe cale orala împotrivă cistitelor sau nefritelor produse de bacterii. Cu o toxicitate minima acest tratament poate fi administrat pentru o perioada lunga de timp. De obicei curele țin intre 10 și 21 de zile cu o pauza de 3-7 zile.

Putem scapă de durerile de gât și răceli dacă înghițim albastru de metil

Durerile de gât reprezintă iritația sau mâncărimea unei zone gatului care se amplifica când înghițim ceva. Atunci când aceasta durere este rezultatul unor infecții virale, bacteriene, inflamații sau alergii se poate apela la albastru de metil.

Încă de la primele dureri putem aplica albastru de metil, local. Chiar dacă are un gust amar, aplicarea să poate reduce inflamația în doar 5-6 ore.

Afte bucale se pot trata cu albastru de metil

Leziunile simple, ulceraţiile dureroase, aftele bucale care apar la nivelul gurii, fiind cauzate de un virus.  Pentru a trata aceste aftele se tamponează ușor zona afectata cu albastru de metil. Daca problema persista mai mult de 5 zile, se recomanda sfatul unui doctor.

Ce putem pății dacă înghițim albastru de metil – reacții adverse

Albastru de metil nu trebuie utilizat cu sensibilitate individuală. Nu se recomanda tratamentul cu aceasta substanță pentru copii sub un an. În nici un caz nu aplicați albastra de metil pe ochi. Femeie însărcinate și cele care alăptează ar trebuie să discute cu un medic specialist înainte de a utiliza soluția.

În cazuri izolate, s-a observat dezvoltarea reacțiilor cutanate alergice.

Comentarii
Adauga un comentariu