International

Puteri sporite pentru sora lui Kim Jong-un. Liderul nord-coreean și-a delegat o parte din autoritate

Publicat: 21 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Puteri sporite pentru sora lui Kim Jong-un. Liderul nord-coreean și-a delegat o parte din autoritate
Președintele nord-coreean și-a delegat o parte din putere către sora lui, Kim Yo-jong

Puteri sporite pentru sora lui Kim Jong-un. Serviciul sud-coreean de spionaj precizează că sora lui Kim Jong-un beneficiază de puteri sporite. Aceasta s-a întâmplat recent pe fondul unor posibile probleme de sănătate ale liderului nord-coreean.

Puteri sporite pentru sora lui Kim Jong-un

Liderul nord-coreean Kim Jong-un şi-a delegat o parte din autoritate colaboratorilor săi apropiaţi. Personajul principal în acest transfer de putere ar fi chiar sora sa mai mică, Yo-jong. Informațiile au venit în urma unei evaluări a serviciului sud-coreean de spionaj, NIS, transmisă deputaţilor de la Seul.

„În prezent, Kim Yo-jong (…) conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare. Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar Kim Jong-un nu şi-a ales un succesor”, a indicat serviciul de spionaj sud-coreean într-un briefing cu uşile închise.

Potrivit NIS, Kim Yo-jong şi-a asumat cea mai mare parte a autorităţii de la fratele său, dar nu este singura cu care acesta împarte puterea. Pak Pong-ju, vicepreşedinte al Comisiei pentru afaceri de stat, şi noul prim-ministru Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic.

Sora liderului nord-coreean este responsabilă cu politica faţă de Coreea de Sud şi faţă de SUA, precum şi cu alte probleme generale. Coreea de Sud este foarte atentă la ce se întâmplă în țara vecină după ce au primit noi amenințări din partea lui Kim Jong-un.

Împărțirea puterii

În ce priveşte armata, Choe Pu-il, directorul pentru afaceri militare al partidului, şi Ri Pyong-chol, vicepreşedinte al Comisiei militare centrale, şi-au asumat autoritatea parţială, mai afirmă NIS. Scopul acestor delegări de atribuţii este să-l elibereze pe Kim de stresul guvernării. Astfel, totodată, s-ar evita culpabilizarea lui în cazul unui eşec al politicii regimului, a explicat aceeaşi sursă.

În briefingul susținut de serviciul NIS, s-a mai remarcat că liderul nord-coreean şi-a sporit activităţile publice începând din iulie.

„Înaintea celei de-a 75-a aniversări a creării Partidului Muncitorilor (la 10 octombrie), în lipsa unor realizări tangibile, el îşi creşte activităţile publice începând din iulie. Se asemenea, se axează mai mult pe prezidarea de şedinţe de partid decât pe vizite de lucru”, mai arată serviciul secret sud-coreean.

Care este starea lui Kim Jong-un

În ultimele luni, dictatorul nord-coreean a avut foarte puține apariții în spațiul public. Acest fapt a alimentat o serie de zvonuri despre starea de sănătate a acestuia. Primele rapoarte au apărut după absența lui Kim de la sărbătoarea dedicată nașterii bunicului său, Kim Il-Sung. Aceasta a fost pe 15 aprilie.

La acea vreme se credea că liderul de la Phenian se află într-o stare critică după o operație pe cord. De atunci, Kim Jong-un a mai apărut foarte rar în spațiul public. Probabil acesta este și motivul pentru care s-a ajuns la puteri sporite pentru sora lui Kim Jong-un.

Adauga un comentariu