Prima pagină » International » Putin numește tentativa de asasinare a premierului Fico o „crimă odioasă”
Putin numește tentativa de asasinare a premierului Fico o „crimă odioasă”

Putin numește tentativa de asasinare a premierului Fico o „crimă odioasă”

15 mai 2024, 20:40, 1 ,
în International

Tentativa de asasinare a premierului slovac Robert Fico „nu poate avea nicio justificare” și „este o crimă odioasă”, a transmis președintele rus, Vladimir Putin, omologului său slovac, Zuzana Caputova, într-o telegramă, relatează AFP și Reuters.

„Am aflat cu indignare despre atentatul la viaţa premierului Republicii Slovace, Robert Fico. Această crimă odioasă nu poate avea nicio justificare”, a scris Putin în telegrama publicată pe site-ul Kremlinului.

„Îl cunosc pe Robert Fico ca fiind un om curajos și hotărât. Sper foarte mult că aceste calități îl vor ajuta să supraviețuiască acestei situații dificile”, a spus Putin.

Robert Fico a fost rănit într-o tentativă de asasinat

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit într-o tentativă de asasinat în oraşul Handlova.

Politicianul a fost transportat cu elicopterul la spitalul din Banska Bistryca, viaţa sa fiind în pericol.

Premierul slovac Robert Fico se află „între viață și moarte”, după ce a fost împușcat de mai multe ori miercuri, după o ședință a cabinetului, a declarat guvernul țării.

Robert Fico, în vârstă de 59 de ani, urma să fie supus „operații urgente” după ce a fost transportat cu elicopterul la Banska Bystrica, un oraș din centrul Slovaciei, a anunțat guvernul într-un comunicat.

Leziunile abdominale îi fac pe doctori să se îngrijoreze.

„Poliția l-a arestat pe atacator și va oferi mai multe informații cât mai repede posibil”, a mai anunțat într-un comunicat președintele în exercițiu a Slovaciei, Zuzana Caputova, descriind atacul asupra adversarului său politic drept un „atac împotriva democrației”.

Televiziunea slovacă a difuzat imagini cu un bărbat în blugi încătușat la pământ.

Șeful NATO, șocat și îngrozit de împușcarea premierului Robert Fico

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), Jens Stoltenberg, și-a exprimat consternarea față de împușcarea premierului slovac Robert Fico.

„Șocat și îngrozit de împușcarea premierului Robert Fico. Îi doresc putere pentru o recuperare rapidă. Gândurile mele sunt alături de Robert Fico, de cei dragi și de poporul slovac”, a scris șeful NATO pe X.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *