International

Putin și-a invitat aliații la o petrecere cu ceai. Lukașenko: „Tu și cu mine punem multe puncte pe i seara”

Publicat: 27 dec. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Putin și-a invitat aliații la o petrecere cu ceai. Lukașenko Tu și cu mine punem multe puncte pe i seara
Vladimir Putin s-a plimbat împreună cu invitații săi prin muzeul din Sankt Petersburg

Petrecere cu ceai la nivel înalt. În aceste zile, liderii țărilor care fac parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI) participă la Sankt Petersburg la un summit informal organizat de președintele rus Vladimir Putin. Liderul de la Kremlin și-a invitat aliații la ultima discuție din acest an, unul care a fost scena a numeroase tensiuni geopolitice, inclusiv între membri CSI.

Vladimir Putin a organizat, luni, 26 decembrie, o petrecere cu ceai, iar marți s-a plimbat împreună cu invitații săi prin muzeul din Sankt Petersburg.

Petrecere cu ceai organizată de liderul rus

Totodată, Putin l-a invitat pe Lukașenko la micul dejun în această dimineață, 27 decembrie, pentru a discuta despre „relațiile bilaterale” și alte chestiuni importante, a informat agenția Belta.

Dictatorul din Belarus a declarat că el și omologul său rus Vladimir Putin au pus „multe puncte pe i” în relațiile dintre cele două țări în cadrul discuțiilor avute.

„Ieri, am convenit în sfârșit asupra mai multor probleme, discuții pe care guvernele noastre le vor finaliza. Prin urmare, vă mulțumesc”, a spus președintele Belarusului în cadrul întâlnirii de marți, 27 decembrie.

„Mulțumesc, Vladimir Vladimirovici pentru invitația de a vizita Centrul de Formare a Cosmonauților și Sankt Petersburg. Ei bine, dacă cineva, ai spus pe bună dreptate, crede că bem doar ceai, atunci trebuie să spun că ieri nu doar la discuțiile la ceai, dar și seara târziu, întorcându-ne acasă, am discutat o mulțime de probleme. Și uneori este nevoie de ani pentru unele state – tu și cu mine punem multe puncte pe „i” seara”, a spus Lukașenko.

„Deși păstrăm legătura tot timpul, unele probleme apar din când în când, așa că trebuie să ne ocupăm de ele și să luăm deciziile necesare pentru a le aborda într-un mod mai eficient”, a spus și Putin despre întâlnirea avută cu Lukașenko.

La summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI), care are loc la Sankt Petersburg, participă liderii belarus, kazah, armean, azer, tadjik, uzbec, kîrgîz şi turkmen.

Legături tot mai strânse între Rusia și Belarus

Într-un context similar, reiterăm cum președintele rus Vladimir Putin a declarat săptămânile trecute că Rusia nu intenționează să „absorbă” Belarus, ca răspuns la o întrebare în timpul unei conferințe de presă la Minsk, cu omologul său din Belarus, Alexander Lukașenko.

„Rusia nu are niciun interes să absoarbă pe nimeni. Pur și simplu nu este recomandabil astăzi. Acești critici fără scrupule din exterior fie nu înțeleg despre ce vorbesc, fie vorbesc despre asta intenționat, inducând în eroare oamenii care nu sunt cufundați în asta. Problema nu este o preluare. Problema este coordonarea politicii economice.Totul altceva este o prostie. Sunt încercări ale celor răi noștri de a încetini procesul nostru de integrare. Și fac asta doar pentru a nu obține concurenți eficienți și periculoși pe piețele mondiale. Asta e tot „, a spus Putin ca răspuns la întrebarea unui reporter despre presupusele zvonuri că Rusia dorește să absoarbă Belarus.

Putin a declarat de nenumărate ori că Belarus este cel mai apropiat aliat al Rusiei și a adăugat că se așteaptă ca în acest an schimburile comerciale între cele două state să atingă un record echivalent sumei de 40 de miliarde de dolari.

Adauga un comentariu