Razboi în Ucraina

Putin susține că „Operațiunea militară specială” din Ucraina este perfect legală: „Am respectat strict Carta ONU”

Publicat: 16 aug. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Putin susține că Operațiunea militară specială din Ucraina este perfect legală Am respectat strict Carta ONU
Putin susține că „Operațiunea militară specială" din Ucraina este perfect legală: „Am respectat strict Carta ONU"

Președintele rus a vorbit în cadrul Conferinței pentru Securitate Internațională, organizată de propriul minister al apărării, despre motivele pentru care a atacat Ucraina și cum operațiunea militară specială este legală.

Putin a ținut să sublinieze că războiul în care au murit zeci de mii de oameni, iar milioane de și-au abandonat casele, a fost declanșat în „strictă conformitate și respectând Carta ONU”, transmite Știri.md cu referire la Digi24.ro.

În timpul celei de-a zecea Conferințe pentru Securitate Internațională, de la Moscova, Putin a ținut un discurs în care a reluat principalele linii propagate de Kremlin, după 24 februarie.

Vladimir Putin: „Obiectivele acestei operațiuni au fost foarte clar stabilite”

În discursul lui, Putin a spus că Operațiunea Militară Specială în Ucraina a început în strictă conformitate și respectând Carta Națiunilor Unite. De asemenea, președintele Rusiei a spus că obiectivele operațiunii au fost garantarea securității Federației Ruse și a cetățenilor noștri, dar și apărarea cetățenilor din Donbas de genocid.

„Noi am luat decizia de a începe Operațiunea Militară Specială în Ucraina, în strictă conformitate și respectând Carta Națiunilor Unite, obiectivele acestei operațiuni au fost foarte clar stabilite – garantarea securității Federației Ruse și a cetățenilor noștri, dar și apărarea cetățenilor din Donbas de genocid”.

În același discurs, Putin și-a enunțat și principalul său obiectiv : „Trebuie să restabilim respectul pentru dreptul internațional și principiile sale de bază, muncind pentru a construi o lume mai democrată și liberă, conform Ria Novosti.

Volodimir Zelenski: „Cum poți să crezi acest lucru? Că vor tortura oamenii și că acesta este scopul lor?”

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit într-un interviu pentru Washington Post despre avertismentele SUA cu privire la pregătirile Rusiei de a lansa o invazie la scară largă, dar și despre cât de mult a crezut în posibilitatea unei invazii la scară largă.

Asta în contextul în care în ianuarie Zelenski făcea apel la Occident să nu mai genereze „panică” privind riscurile unui conflict militar, deși spunea că „probabilitatea unui atac există”.

„Cum poți să crezi acest lucru? Că vor tortura oamenii și că acesta este scopul lor? Nimeni nu credea că va fi așa. Și nimeni nu știa asta. Și acum toată lumea spune că te-am avertizat, dar ați avertizat prin fraze generale. Când am spus să ne oferiți detalii – de unde vor veni, câți oameni și așa mai departe – toți aveau la fel de multe informații ca și noi. Și când am spus: „Bine, dacă vin de aici și va fi luptă grea aici, putem obține arme pentru a-i opri?” Nu am înțeles. De ce am nevoie de toate aceste avertismente? De ce trebuia să îmi înnebunesc populația?”, a spus Zelenski pentru Washington Post.

Adauga un comentariu