Actualitate

Radu Cristescu la BZI LIVE: „Coaliţia, cu mici excepţii, funcţionează foarte bine. Marea excepţie este Virgil Popescu” – VIDEO

Publicat: 28 ian. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Radu Cristescu la BZI LIVE Coaliţia cu mici excepţii funcţionează foarte bine. Marea excepţie este Virgil Popescu - VIDEO
Radu Cristescu la BZI LIVE

Cunoscutul deputat PSD Radu Cristescu a discutat la BZI LIVE despre situația actuală a politicii din România, cu accentul pus pe atmosfera din coaliția de la guvernare. Se întrevăd niște tensiuni sau este totul doar o scenetă pentru public? Incisivul invitat dezvăluie care este adevărul din spatele culiselor.

Totodată, Radu Cristescu scoate în evidență factorul cheie de la Ministerul Energiei, care pare să fie sursa tuturor lucrurilor de au loc în România.

Radu Cristescu la BZI LIVE

Radu Cristescu a explicat la BZI LIVE că nu există nici un fel de tensiune în coaliția de la guvernare, că lucrurile merg exact așa cum trebuie să meargă. Fiecare casă are probleme, dar treaba merge atunci când ai oameni care își dau interesul.

Deputatul PSD a explicat de altfel că tonul în politică îl dă liderul, iar Klaus Iohannis, ar trebui să își facă treaba, că până acum, în toți acești ani nu a făcut decât să-și servească propriile interese și plăceri.

„Nu există absolut nici un fel de tensiune. Fiecare partid respectă fiecare angajament pe care şi l-a luat în această rotativă. În schimb, sunt discuţii constructive, că sunt miniștri care au performat. Şi e trist să trimiți un ministru care a performat, altundeva. Derutezi totul.

Nu s-a pus nici o problemă să nu se facă această rotativă. Dar nu există acest scenariu. Mai sunt tensiuni la nivel declarativ, mai sunt zburdalnici care vorbesc, dar nu îi bagă nimeni în seamă.

Noi facem politică, dar stăm să comentăm ce vorbeşte Rareş Bogdan? Mă umflă râsul când îl văd cum se înfoaie pe la Bruxelles, în contextul în care nu poți să trimiți un bufon la discuţiile cu niște duri… Când te duci cu bufonul la Bruxelles nu te ia nimeni în serios. Acolo trebuie bărbaţi.

Uitaţi-vă la realizările lui Grindeanu. Acum, să-l schimbi şi să aduci un neica nimeni care nu are habar infrastructură, înseamnă să pui frână infrastructurii României. Ce a realizat Grindeanu se vede foarte bine.

Vinovatul principal este Iohannis, iar cei doi sunt după chipul şi asemănarea lui. Că președintele României îţi spune ce să faci şi cum să faci. Aurescu, ca ministru de externe, are alt stil de a face politică externă. Dar amândoi trebuie să se uite la înaltul Iohannis, care face direcţia. Dar dacă el stă mut în birou, ce pretenţii să ai?

Apoi Hurezeanu, cu acea scrisoare de 2 lei către președintele Austriei, îl trimiți înapoi la Viena… dar Hurezeanu ăsta e mare diplomat? Ne-a arătat ce a făcut. Eşecurile şi 0 realizări pe politica externă sunt ale lui Iohannis, nu a lui Aurescu şi Bode.

Acest preşedinte este un mare eşec pentru România. Şi România a văzut foarte bine ce s-a întâmplat în timpul preşedinţiei lui.

Eu am crezut sincer că suntem altfel construiţi ca fibră. Că suntem naţionalişti, suveranisti… dar această poziţie a României de ghiocel nu dă bine. Este foarte important să ai un cabinet bun, cu prim-miniștri performanţi. Discuţiile vor fi pe minister, care ministru a performat şi care nu. Problema cea mai mare din România, şi aici intră sărăcia şi inflaţia, problema vine de la Ministerul Energiei şi de la acest individ, Virgil Popescu. Restul sunt poveşti, că este război… nu războiul a omorât oameni la CE Oltenia… ministerul Energiei este un minister cheie.

Măsurile pe care le-au luat PSD-ul sunt măsurile care trebuiau să se ia. Şi iniţiativa de la carburanţi, tot de la PSD a venit.

Să-l ţii pe acest individ, care pur şi simplu sabotează România… dar după ce va pleca Iohannis, se va reînfiinţa DNA-ul şi se vor pune nişte întrebări. Pe mine mă interesează un lucru: unde este SRI-ul şi DNA-ul? DNA-ul acela din timpul pandemiei, cu acele tunuri de sute de milioane de euro… Păi ce facem?

Coaliţia, cu mici excepţii, funcţionează foarte bine. Marea excepţie este Virgil Popescu. Sunt ministri care nu au performat, indiferent PNL sau PSD. Coaliţia funcţionează şi funcţionează bine. Şi ce s-a făcut pentru români,s-a făcut cu ajutorul coaliţiei”, a spus Radu Cristescu.

Adauga un comentariu