Prima pagină » Actualitate » Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. A ispășit doar cinci din cei nouă ani la care a fost condamnat
Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. A ispășit doar cinci din cei nouă ani la care a fost condamnat

Radu Mazăre a fost eliberat din închisoare. A ispășit doar cinci din cei nouă ani la care a fost condamnat

27 mai 2024, 15:11,
BZI.ro, în Actualitate

Magistrații Tribunalului Ilfov au admis cererea formulată de Radu Mazăre și au decis eliberarea condiționată a acestuia. Decizia este definitivă. Radu Mazăre era încarcerat încă din anul 2019.

Cinci ani din cei nouă primiți ca pedeapsă în cele două dosare a executat deja Radu Mazăre în penitenciar.

Prima cerere a lui Radu Mazăre de a fi lăsat liber a ajuns pe masa magistraților de la Judecătoria Sectorului 4, care însă în luna aprilie i-au respins cererea, dându-i posibilitatea să revină cu o nouă solicitare abia peste nouă luni, la începutul anului 2025.

Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, eliberat

Radu Mazăre are de executat o pedeapsă de 9 ani de închisoare, în urma contopirii a două pedepse definitive primite de fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, una de nouă ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri şi alta de cinci ani de închisoare, în dosarul Polaris.

În dosarul Polaris, Radu Mazăre a fost trimis în judecată în 10 decembrie 2015, fiind acuzat de trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi conflict de interese.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au arătat în rechizitoriu că Radu Mazăre a primit opt milioane de euro şi peste opt milioane de lei de la reprezentanţii unor firme pentru facilitarea emiterii unor documente şi pentru înlesnirea câştigării unei licitaţii sau încheierea unor contracte.

În acest dosar, Radu Mazăre a fost condamnat în 3 februarie 2022, la cinci ani de detenţie.

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv în februarie 2019 la 9 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată şi săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat, alături de alţi 31 de inculpaţi, funcţionari publici, oameni de afaceri, notari şi evaluatori.

De asemenea, prin Decizia nr 32/2019 pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, instanţa a dispus desfiinţarea totală sau parţială a mai multor dispoziţii emise în temeiul Legii nr. 10/2001, precum şi a altor înscrisuri reţinându-se prejudiciul cauzat de subevaluarea terenurilor ce au fost acordate în compensare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *