National

Radu Mazăre adus la instanța supremă. Judecarea contestației în dosarul plajelor

Publicat: 08 nov. 2019

Radu Mazăre este adus astăzi la instanța supremă. Vineri, fostul edil al Constanței aşteaptă judecarea contestaţiei în anulare față de decizia definitivă din dosar. Acesta a fost condamnat pentru modalitatea de retrocedare a unor plaje din municipiul condus.

Fostul primar a fost adus de gardieni şi aşteaptă începerea procesului în boxa arestaţilor. Fotografierea fostului edil nu este posibilă întrucât regulamentul instanței interzice acest lucru în sala de judecată şi în exteriorul acesteia.

Radu Mazăre dar și alți inculpați din dosarul retrocedării plajelor din Constanța au făcut în luna martie contestații în anulare împotriva deciziei definitive prin care au fost condamnați la pedepse cu executare.

Un alt inculpat este notarul Jean Andrei, fostul soț al fostei șefe a Tribunalului București.

În 8 februarie, trei judecători de la instanța supremă a stabilit, definitiv, condamnarea lui Radu Mazăre la nouă ani de închisoare cu executare pentru fapte de luare de mită și abuz în serviciu.

În același dosar au fost condamnați mai mulți inculpați. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, a primit o condamnare de cinci ani cu executare, iar fostul acționar la Dinamo, Dragoș Săvulescu, are o sentință definitivă de 5 ani și jumătate. O altă condamnare în dosarul plajelor retrocedate este cea a lui Cristian Borcea.

Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA la sfârşitul anului 2015 pentru luare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Mazăre a părăsit teritoriul României în decembrie 2017. A anunțat dorinţa de azil politic în Madagascar. Însă, a fost extrădat după aflarea condamnării sale în acest dosar.loading...

Adauga un comentariu