Actualitate

Raed Arafat a reacționat după apariția studiul exploziv care a ajuns pe masa Executivului

Publicat: 19 iul. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat a reacționat după apariția studiul exploziv care a ajuns pe masa Executivului
Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a afirmat, în legătură cu studiul care se află pe masa Guvernului, prin care se prezintă o posibilă evoluție a pandemiei de coronavirus din România, că nu este exclus ca pe viitor să fie impuse măsuri de restricționare zonale sau regionale, acolo unde va exista o creștere alarmantă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea acesta a afirmat că sistemul sanitar, mai ales din punctul de vedere al ocupării secțiilor de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), face momentan față cu succes situației actuale.

”Aceste cazuri (de infectare cu SARS-COV-2 – n.r.) cresc deja cu câteva sute pe zi. Numărul vindecaţilor este mai mic decât numărul celor care se îmbolnăvesc şi înseamnă că avem o creştere continuă a numărului cazurilor active. Dacă populaţia nu respectă măsurile minime care sunt recomandate – mască, distanţare – riscul există (…) să vedem că situaţia în România poate să se înrăutăţească în continuare în lipsa măsurilor compensatorii care au fost recomandate sau impuse populaţiei (…) Este posibil să se ajungă la măsuri regionale, zonale, de restricţie, acolo unde apar zone afectate”, a declarat Raed Arafat.

Studiu șoc despre pandemia de coronavirus din România

Studiu șoc despre pandemia de coronavirus din România! Mihai Pascadi, un specialist în tehnologie și date statistice, a creat un studiu care are la bază datele oficiale furnizate de autorități. Acesta se referă la pobilele evoluții ale pandemiei de coronavirus din România. Acest studiu a fost trimis și autorităților. În cadrul cercetării se afirmă că în acest moment există în țară o creștere supra-exponențialp a numărului de infectări. Conform scenariului pesimist lansat de Mihai Pascadi, până în luna septembrie există riscul ca numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 să ajungă la un milion. De asemenea în a doua jumătate a lunii august există posibilitatea să existe între 42.000 și 58.000 de cazuri active.

Dintre acestea între 2.000 și 4.000 de pacienți ar fi în secțiile de Anestezie și Terapie intensivă. Criteriul anunțat pentru reintrarea în starea de urgență ar putea fi atins la începutul ultimei luni de vară (perioada 1-3 august) când s-ar putea strânge 10.000 de infectări în cinci zile.

Numărul persoanelor infectate cu COVID-19 rămâne ridicat. Câte persoane au fost pozitive la infectarea cu COVID-19

Până astăzi, 19 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 37.458 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 25.042 au fost externate, dintre care 22.617 de pacienți vindecați și 2.425 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.
Totodată, până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Până astăzi, 2.026 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 18.07.2020 (10:00) – 19.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 17 decese ( 5 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Buzău, Caraș-Severin, Dolj, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Olt și Sibiu.
Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, 2 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 decese la persoane cu vârsta de peste 80 de ani.

16 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Un pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 767 noi cazuri de îmbolnăvire.

Adauga un comentariu