National

Raed Arafat anunţă măsuri diferenţiate din 15 mai. Ce spune de concediile românilor

Publicat: 03 mai 2020

Secretarul de stat Raed Arafat a făcut precizări cu privire la măsurile ce vor fi luate după 15 mai pentru cotrolul răspândirii noului coronavirus. Şeful DSU anunţă posibile măsuri diferenţiate, pe regiuni.

CORONAVIRUS ROMANIA. Raed Arafat anunţă că nu va fi o relaxare totală după 15 mai. „Ieri s-au aplicat amenzi din partea Poliției de la Popești Leordeni. Se vindeau mici la coadă, fără a se respecta distanțararea socială. Mai avem două săptămâni până la relaxarea măsurilor, să nu ne batem joc de ce am construit până în prezent. Măsurile cele mai puțin riscante vor fi ridicate după 15 mai, în prima perioadă de relaxare. Nu va fi o relaxare totală după 15 mai. Noi nu am făcut total lockdown, cum au făcut alte țări. Vom purta masca în mijloacele de transport și la muncă, trebuie să ne spălăm mai des pe mâini. E posibil să se aplice măsuri diferențiat, pe regiuni”, a declarat Raed Arafat.

Când am putea merge în concediu? Recomandările șefului DSU, Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, le recomandă românilor să mai aibă răbdare și să se gândească la riscurile pe care le-ar putea implica un concediu în perioada imediat următoare. Secretarul de stat speră ca „într-o perioadă din vară” să „se poată face turism, dar acum este prea devreme să ne pronunțăm”.

„Am mai zis acest lucru pentru toți care își fac planuri. Trebuie să mai aștepte un pic să vadă cum merg lucrurile. Eu sper să ajungă si aibă și vacanță. Bineînțeles, îndemnul meu este să-și facă vacanțele în România pentru a sprijini industria hotelieră, industria turistică din România și pentru a evita să ajungă în zone în care să aibă probleme și din care să fie nevoie să îi repatriem. Cred că mai trebuie un pic să se gândească, să vadă cam ce se va întâmpla și unde vor putea să meargă. Eu sper măcar o perioadă din vară să se poată face un turism, cel puțin un turism cu măsuri compensatorii, dar să aibă loc. În acest moment încă este devreme să ne pronunțăm”, a declarat Raed Arafat.

Adauga un comentariu