National

Raed Arafat clarifică măsurile impuse celor care vin din țări aflate în zona roșie

Publicat: 30 iul. 2021
Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus, joi, 5 august, că România nu va ajunge la o carantină naţională în valul patru al pandemiei

Raed Arafat, șeful DSU, a clarificat măsurile care se impun la intrarea în România persoanelor care vin din țări aflate în zona roșie.

Raed Arafat a menționat că doar persoanele care sunt vaccinate împotriva COVID-19 pot intra în țară fără a sta apoi în carantină.

Clarificările date de Raed Arafat au venit în contextul în care Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a transmis că persoanele nevaccinate care prezintă un test PCR negativ nu intră în carantină.

”ANAT așteaptă urgent o clarificare din partea DSU și CNSU privind declarațiile din mass-media care prezintă în mod eronat faptul că turiștii nevaccinați veniți din țările roșii intră în carantină”, a transmis ANAT, citat de hotnews.ro.

Cine nu va intra în carantină la sosirea dintr-o zonă roșie

-Persoanele vaccinate anti-COVID-19
-Copiii mai mici de 6 ani
-Copiii între 6 și 16 ani care prezintă un test PCR negativ
-Persoanele care călătoresc în România pentru o ședere mai scurtă de 72 de ore – cu test PCR negativ
-Noua listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat
-Lista țărilor cu risc epidemiologic, din 29 iulie 2021 a fost actualizată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

-în zona roșie au intrat: Grecia, Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curaçao și Insulele Virgine ale Statelor Unite;

-în zona galbenă au intrat:

•din zona roșie, în urma scăderii incidenței: Suriname și Insulele Feroe;

•din zona verde, în urma creșterii incidenței: Franța, Belgia, Israel, Statele Unite ale Americii, Islanda, Honduras, Aruba și Sint Marteen; -în zona verde au intrat: Oman, Paraguay și Uruguay.

Adauga un comentariu