National

Raed Arafat: Dacă românii nu vor respecta măsurile, ne luăm adio de la 15 mai

Publicat: 28 apr. 2020

Raed Arafat a declarat la Antena 3 că dacă românii nu vor respecta măsurile luate de autorități, am putea să ne luăm adio de la data de 15 mai când este prognozată ridicarea restricțiilor. Într-un interviu acordat pentru Mihai Gâdea, Raed Arafat vorbea deppre măsurile după ce starea de urgență va fi ridicată în România.

Adio, 15 mai, dacă nu se respectă regulile

Raed Arafat a vorbit și despre faptul că dacă românii nu vor respecta regulile impuse de autorități starea de urgență se poate prelungi. Și chiar și după expirarea acesteia, vor fi mai multe reguli în vigoare total noi și total greu de înțeles pentru unii.

Arafat a atras atenția că nu doar România s-a trezit cu lipsă de pregătire și stocuri.

Raed Arafat: Măsuri dupa 15 mai

Raed Arafat a încercat să ne descrie cum va fi viața nostră după 15 mai și cumva dat în premieră la Antena 3 câteva din regulile care vor fi impuse în viitor.

Extras de exemple din măsurile  descrise de Arafat:

 1. Mall-urile și centrele comerciale nu se vor deschide pe 15 mai. Fară concerte după 15 mai
 2. La serviciu este posibil să trebuiască să fii controlat și primit doar dacă ai mască
 3. Purtarea măștii de protecție va fi obligatorie
 4. Mersul la saloanele de frizură și coafură va fi diferit, se va putea doar pe programare și doar pe un numar limtat de oameni
 5. Restaurantele și cafenelele ar trebui sa aibă distanța minimă între mese
 6. Măsurile se vor relaxa doar gradual, iar dacă situația se  înrăutățește va fi necesar să se revină la măsuri mai drastice
 7. Numărul de copii într-o clasă va fi decis de spatiul disponibil, în niciun caz nu se vor mai accepta deocamdată clase cu mai mult de 10 copii
 8. Viața se va relua. Dar este foarte important să înțelegem ce înseamnă distanțarea socială
 9. Nunțile, botezurile și petrecerile nu vor mai fi permise cu mai mult de 50 de persoane (surse)
 10. Temperatura cetățenilor va trebui verificată constant în spațiile mari, iar în transportul public este obligatoriu ca masca să fie purtată.
Comentarii
 • Wai Raede! Nici in casa nu poti sta toata ziua, ca iti vin facturile, intretinerea, RDS, E.on gaz, E.on lumina, gunoi, copii de imbracat, incaltat, mancare, doctor, plinu’ la masina, service masina, se mai strica una alta prin casa, trebuie BANI! Trebuie BANI pentru ca sunt atatea si atatea cheltuieli zilnice. Ca nu vine coana ma-ta sa ne de-a bani de buzunar! Dupa ce ca Guvernul Danccila a lasat bugetul pentru urgenta pe 0 lei, si ne-a mai lsata si datori cu mliarde € pe la banci, ne mai tii si in carantina mult si bine. Chiar vrei sa iasa razboi civil? Si asa ne paste o seceta ca in 1946, cu preturi astronomice la alimente in toamna, deja cartofii sunt 4 lei kg. Ce vrei? Sa-si de-a lumea-n cap pe strada pentru o paine? Pe tine de toare-n cur, ai peste 10.000 lei venit,s ofer, vila, ingrijitoare, restul poporului cu pensii si salarii intre 700-1.500 lei care sunt 3/4 din tara asta, cu astia ce faci? Cat ii mai tii acasa? Gandeste-te ca mai mult de 50% din firme o data cu decretarea starii de urgenta au dat falimentt, deci automat ai milioane de romani care dupa 15 Mai vor face cozi la AJOFM-uri ca au ramas fara locuri de munca. Ce faci?

 • Misto dar misto de tot pct-ul 10 – „Temperatura cetățenilor va trebui verificată constant în spațiile mari, iar în transportul public este obligatoriu ca masca să fie purtată”. Intreb, ca prostul, beutura, tigara, drogurile, vitezomania … cand vor fi testate? Ar trebui sa aiba declaratie de raspundere?

 • Sunt tutunagiu, drogat, baut, vitezoman si bag frica in dusmani. Hai ARAFATUUUUU!
  Cuuuu? … Temperatura. Bai nene, tu ai toate tiglele pe casa?

 • M….e,musulman imputit! Noi,românii, nu mai avem elite??? Vine ,asta,neica nimeni,din Siria și ne da lectii,ca Iohannis,fără, COPII,FĂRĂ IDENTITATE ,…am vecini ,din siria…nu lucrează nicăieri….mama…si fii 30 și 25 ani…cu ce traiesc…de unde .?..arafat????

Adauga un comentariu