Actualitate

Raed Arafat, decizii de ultimă oră – Video

Publicat: 12 nov. 2020
Raed Arafat purtand masca
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Raed Arafat a prezentat o decizie de ultimă oră a Guvernului prin care în lupta cu pandemia sunt chemaţi ca voluntari studenţii de la medicină. Ei vor fi premiaţi în fiecare lună cu câte 2.500 de lei fiecare.

„La fiecare luna se asteapta o activitate de aproximativ 120 de ore si la finalul fiecarei luni voluntarul va primi un premiu de 2.500 de lei. Cei care vor fi in alte localitati fata de domiciliu sau unde studiaza vor primi in plus o diurna plus cazare si masa gratuita (…) Studentii vor ajuta ca personal mediu, vor lucra aproare de medici, asistenti. Dintr-o pepiniera de 20.000 posibili voluntari, tintim 3.000 de voluntari in prima faza”, a declarat Raed Arafat.

 

Ordonanţa prevede acordarea dreptului de liberă practică, temporar, medicilor absolvenţi ai facultăţilor de medicină, medicilor rezidenţi, indiferent de anul de pregătire în rezidenţiat, pe durata situaţiei cu care ne confruntăm cu SARS-COV-2, astfel încât ei să poată să lucreze sub supraveghere în spitale şi să asiste în secţiile în care sunt îngrijiţi pacienţii care suferă de COVID 19.

În colaborare cu rectorii universităţilor care pregătesc studenţi în medicină şi studenţi în asistenţă medicală generală, deci asistenţi cu studii superioare, astfel încât să se organizeze un program de voluntariat, unde studenţii pot participa la procesul de îngrijire a bolnavilor, pe bază de recrutare ca voluntar, unde vor fi repartizaţi şi vor semna contracte de voluntariat cu ISU din judeţele unde vor fi repartizaţi şi vor lucra în unităţile sanitare din judeţele respective sub coordonarea unei persoane desemnate. La fiecare lună se aşteaptă o activitate de 120 de ore, iar la finalul lunii studentul va primi un premiu de 2500 de lei!

Adauga un comentariu