Actualitate

Raed Arafat, declarații halucinante: „E un ordin despre care ni s-a spus că nu trebuie publicat în Monitorul Oficial”

Publicat: 06 oct. 2021
Raed Arafat
Raed Arafat trebuie să activeste Mecanismul european pentru protecție

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, în contextul declarațiilor șefului Departamentului pentru Situații de Urgenţă, dr. Raed Arafat, care a anunțat în data de 4 octombrie, că din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19, managerii unităților sanitare publice cu paturi vor suspenda internările pentru intervenţiile chirurgicale şi pentru alte tratamente şi investigații care nu reprezintă urgențe, cu anumite excepții.

Raed Arafat a făcut o serie de declarații halucinante referitoare la ordin, după ședința de guvern. El a afirmat că i s-a spus, fără a preciza cine i-a spus, că Ordinul nu trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial și apoi a recunoscut că documentul nu respectă nici măcar Constituția.

”E un ordin despre care ni s-a spus că nu trebuie publicat în Monitorul Oficial. Îmi pare rău că ordinul din medicina de dezastre nu e în concordanță cu Constituția României. E dreptul oricăruia să se îndrepte în justiție, vom explica acolo ce am făcut.”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat consideră anormal ca angajații de la restaurante să nu fie vaccinați sau măcar testați

Secretarul de stat în Ministerul de Interne a fost întrebat dacă este normal ca românilor care merg la restaurant să li se ceară un certificat verde pentru a intra, în timp ce angajații restaurantelor nu sunt vaccinați și nu li se cere nimic.

„Nu este normal, vă dau dreptate, numai că sunt două chestii care reglementează. Una este problema pe care o reglementăm pe acces – problemă de sănătate publică, cealaltă este pe raportul de muncă și cealaltă problemă cu angajații are două soluții: soluția bunui simț ce înseamnă că patronul restaurantului să se asigure că angajații lui cel puțin sunt testați și a doua soluție este prin lege care să impună aceste regului. Dar nu mai prin lege și prin adoptare la Parlament, nu prin hotărâri de guuvern sau alte modalități care implementează măsurile de sănătate publică generală”, a declarat Raed Arafat la finalul ședinței de guvern.

Comentarii
  • Un spion,pus de puterile occidentale să ne distrugă și să ne subjuge.Arahat ,Iohanis,etc.cate un glonț in cap la toți și ne eliberăm țara .

Adauga un comentariu