Actualitate

Raed Arafat, despre noaptea de Revelion: „Nu putem să impunem…”

Publicat: 31 dec. 2020
Raed Arafat la Palatul Victoria
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Raed Arafat îi roagă pe cetățeni să fie vigilenți și să respecte regulile impuse de autorităție în noaptea dintre ani. Ce a declarat șeful DSU.

Raed Arafat a făcut declarații în cadrul unei emisiuni televizate că cetățenii ar trebui să respecte regulile impuse de autorități chiar și în propriile case.

Raed Arafat, despre noaptea de Revelion

„În casă nu există şi nici nu au existat reguli care să impună un anumit număr de persoane. Nu putem să impunem acest lucru în casele oamenilor. Recomandarea în interiorul casei este să sărbătorească în familie restrânsă, fără să primească persoane care nu stau în casa respectivă.

În cazul în care primesc persoane, trebuie să aplice toate măsurile de siguranţă, inclusiv aerisirea, inclusiv purtarea măştii. De party-uri, petreceri, în apartamente, în case, în spaţiul lor privat, nimeni nu poate să intre peste ei acolo, dar asta înseamnă asumarea unui risc major. Când sunt persoane din mai multe familii care se întâlnesc acolo, riscul de transmitere este unul foarte serios”, a declarat Raed Arafat.

raed arafat reguli revelion

Raed Arafat menționează că regula orei 23.00 rămâne valabilă, însă oamenii au voie să iasă în fața caselor. Totuși, cetățenilor nu le este permisă petrecerea de stradă.

„Regula orei 23.00 este valabilă. După ora 23 se iese doar cu declaraţie pe proprie răspundere, pentru motivele care există în regulamentele din hotărârea de guvern. Dacă cineva stă în casă şi iese în faţa casei, nu cred că o să-l oprească cineva.

raed arafat declaratii despre revelion

Dacă se transformă într-o petrecere în stradă a mai multor oameni, normal că este încălcarea regulilor. Ieşirea în faţa casei să te uiţi la focurile de artificii, nu cred că o să spună cineva ceva. Dar ieşirea de a face o petrecere în stradă cu toată lumea nu este permisă”, a mai spus șeful DSU.

Comentarii
Adauga un comentariu