National

Raed Arafat, despre noua tulpină COVID-19. Ce măsuri vor fi luate

Publicat: 21 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat despre noua tulpină COVID-19. Ce măsuri vor fi luate
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină COVID-19 ce a fost descoperită în Marea Britanie. Acesta a precizat că ar putea fi luate noui măsuri pentru românii care vin din Anglia.

Autoritățile din Londra au anunțat faptul că a fost descoperită o nouă tulpină de COVID-19 care este cu 70% mai contagioasă.

Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină COVID-19

Raed Arafat a vorbit duminică seara, la DIGi 24, despre situația românilor care vin din Marea Britanie. Potrivit acestuia, situația este urmărită de către autorități cu mare atenție care vor lua măsuri dacă situaţia o impune.“Am avut o discuţie şi cu domnul prim-ministru la telefon şi INSP-ul urmează să ne dea un punct de vedere, o analiză în acest sens. Normal că urmărim situaţia, normal că dacă se impun măsuri, vor fi luate măsuri, (…) În cursul zilei de astăzi o să am un punct de vedere de la dânşii (n.r. INSP) care se va discuta cu Ministerul Sănătăţii, cu restul colegilor şi chiar dacă este weekend nu înseamnă că nu se discută şi nu se lucrează în acest sens. Aţi văzut că majoritatea măsurilor sunt luate astăzi şi în celelalte ţări aşa că nu putem să zicem că România s-a defazat sau că este întârziată”, a transmis Arafat.

Șeful DSU a precizat că în cel mai scurt timp este foarte posibil să apară o decizie care să spună care este poziţia României în legătură cu această situaţie.

Zborurile dintre România și Marea Britanie au fost suspendate

Într-o intervenție la Antena3, Arafat a vorbit despre motivul pentru care zborurile dintre România și Marea Britanie au fost suspendate:

„Zborurile între Marea Britanie şi România se suspendă începând de luni, ora 19.00, iar persoanele care întră în România venind din Marea Britanie începând de la miezul nopţii de duminică întră în carantină de 14 zile. Sunt măsuri preventive, luate după discuţii cu prim-ministrul interimar. Măsurile sunt menite să prevină răspândirea în ţară a noii tulpini de COVID-19, având în vedere contagiozitatea cu aproape 70% mai mare decât ce a fost până acum „, a precizat acesta

Când va ajunge noua tulpină în România

Raed Arafat a vorbit despre noua tulpină COVID-19 ce a apărut în Marea Britanie. Întrebat daca aceasta  va ajunge în România, șeful DSU a răspuns:

“Din momentul în care se spune ”cu 70% mai contagioasă”, înseamnă că se ia mai uşor şi asta înseamnă că măsurile pe care le luăm, întâlnirile în casă cu oameni care nu sunt din casă, colindatul de la casă la casă şi intratul în casele respective, toate mijloacele care să permită răspândirea, aşa că revin să rog populaţia să înţeleagă că suntem într-o situaţie total neobişnuită. Putem limita această situaţie cu ajutorul populaţiei. Asta înseamnă distanţare, sărbători în familie restrânsă, vizite foarte reduse şi deplasări reduse şi purtatul măştii peste tot unde suntem cu oameni cu care nu stăm de regulă în casă”, a precizat Arafat.

Boris Johnson, premierul britanic, a declarat sâmbătă că noua tulpină a coronavirusului este cu până la 70 la sută mai transmisibilă

Marea Britanie a renunţat la planurile de relaxare a măsurilor pe cinci zile, relaxarea limitându-se la o zi pentru zonele care nu sunt de cel mai înalt risc. În sud-estul Angliei, inclusiv la Londra, nu vă exista o relaxare, ci dimpotrivă, măsurile au fost înăsprite. Mai multe state europene, printre care Italia, Olanda, Belgia, au interzis zborurile din Marea Britanie.

Adauga un comentariu