National

Raed Arafat, despre redeschiderea restaurantelor: „Dacă aceste măsuri nu sunt respectate, se va trece imediat la reînchiderea unităților”

Publicat: 22 ian. 2021
raed arafat gesticuleaza la o conferinta de presa
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat în direct la Realitatea Plus că redeschiderea unităților din HORECA din Capitală se va face cu respectarea unor măsuri stricte de protecție sanitare. Încălcarea acestor reguli va duce imediat la reînchiderea unităților. Arafat a amintit faptul că restaurantele și cafenelele vor fi deschise doar la 30% din capacitatea totală și cu doar un număr maxim de 6 persoane în jurul meselor.

„Operatorii trebuie să înțeleagă că dacă vor să rămână deschiși în condițiile acestea trebuie să respecte strict regulile. Dacă aceste măsuri nu sunt respectate se va trece imediat la reînchiderea unităților de alimentație publică”, a avertizat șeful DSU.

Se redeschid restaurantele în București

Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, întrunit în şedinţă vineri, a decis redeschiderea la interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, sălilor de spectacole şi de jocuri de noroc.

Decizia se aplică începând de luni şi a ţinut cont de evoluţia ratei de infectare în Capitală.

Municipiul Bucureşti a rămas pentru a treia zi consecutiv în zona portocalie în ceea ce priveşte rata de infectare cu noul coronavirus cumulată la 14 zile, după ce vineri a înregistrat 2,52 cazuri la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua precedentă, când a avut 2,69 cazuri la mia de locuitori. În aceste condiții, este de așteptat să existe o relaxare a restricțiilor începând de sâmbătă.

„Cu 47 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri, s-a hotărât ca de luni, 25 ianuarie, de la ora 00:00, să fie relaxate mai multe măsuri. Restaurantele, barurile cafenelele vor funcționa în limita a 30%. Rata de infectare comunicată vineri este 2,52 la mie. Este a treia zi consecutivă în care rata de infectare este sub 3 la mie. Din punct de vedere legal, a trebuit să analizăm situaţia şi să luăm o decizie. Cu 47 de voturi pentru, o abţinere şi 4 voturi împotrivă, s-a luat decizia relaxării măsurilor, începând de luni, 25 ianuarie, ora zero.

Așa cum am prezentat deja relaxarea vizează domeniul Horeca. O capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor normelor. În domeniul sălilor de spectacol, teatre, cinamatografe, cu 30% prezența publicului. Li se permite funcționarea cu public și sălilor de jocuri de noroc, tot așa, cu 30% din capacitate, între 6 diminteața și ora 21.00. Vom fi intransigenți. Am hotărât intensificarea controalelor. Nu doresc să comentez declarațiile domnului ministru al Sănătății. Cifrele sunt raportate de structuri din Ministerul Săntății”, a anunțat Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei.

Comentarii
Adauga un comentariu