Local

Raed Arafat, despre unitățile de terapie intensivă mobilă din Iași, Piatra Neamț și București

Publicat: 01 apr. 2021
Raed Arafat cu masca impotriva coronavirus
Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că la București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de terapie intensivă. Specialiștii le operaționalizează astfel încât să fie folosite de medici și pacienți

Șeful DSU, Raed Arafat, anunță că la București, Iași și Piatra Neamț vor fi folosite unități mobile de terapie intensivă. Specialiștii le operaționalizează astfel încât să fie folosite de medici și pacienți.

Raed Arafat a anunțat pe Facebook că unitățile mobile de terapie intensivă mobilă vor fi utilizate în continuare pentru suplimentarea numărului de paturi de terapie intensivă. La București funcționează două unități, la institutul Marius Nasta și la Spitalul de Urgență Sf. Ioan. Din cauza numărului mare de pacienți, au fost aduși medici din alte județe ca să-i ajute pe colegii lor din București.

De asemenea, în următoarele zile, va fi operaționalizată unitatea mobilă atașată Spitalului Victor Babeș din capitală. O altă unitate a fost trimisă la Iași urmând să fie instalată, iar cea care a fost la Timișoara va fi mutată la Piatra Neamț, la solicitarea autorităților din judetul Neamț.

Potrivit statisticilor, peste 650 de pacienți au fost tratați în aceste unități mobile, iar numărul este în creștere rapidă.

Dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, despre secţia mobilă ATI

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, dr. Florin Roşu, a transmis astăzi, 29 martie 2021, faptul că valul trei de Covid-19 a lovit Iaşul într-un mod destul de dur. Cazurile de infecţie cu noul coronavirus care se prezintă în triajul unităţii medicale sunt medii spre severe şi severe. Numărul acestora a crescut și astfel era esențială o astfel de unitate mobilă care să deservească spitalului.

„Din nefericire, valul trei ne-a lovit într-un mod în care nu ne așteptam și nu ni-l doream. Cazurile care se prezintă în momentul de față în triajul Spitalului de Boli Infecțioase sau în unitățile de primiri urgențe sunt cazuri medii spre severe și severe. De multe ori pacientul necesită o internare directă în Terapie Intensivă, în consecinţă, această unitate mobilă de Terapie Intensivă pentru sistemul de sănătate ieșean este esențială.

Pacienţii sunt dependenţi de oxigen

Pacienții temporiează prezența la medic, atât dacă discutăm de prezența la medicii de familie, cât și la medicii infecționiști sau medicii pneumologi și se prezintă la spital când boala a ajuns la un grad de severitate avansat.
În momentul respectiv sunt dependenți de oxigen, de aceea numărul paturilor conectate la oxigen este în continuă scădere, iar în momentul de față Terapiile Intensive, fie ele compartimente sau secții, resimt o presiune foarte mare”, a transmis dr. Florin Roșu.
Adauga un comentariu