National

Raed Arafat, detalii despre un eventual scenariu negru în criza coronavirusului: „Va fi greu să separăm…”

Publicat: 10 mai 2020

Secretarul de stat Raed Arafat a fost prezent, alături de primarul Sectorului 4 – Daniel Băluță -, pe șantierul celei mai moderne Unități de Primiri Urgențe, construită de Primăria Sectorului 4 în curtea Spitalului „Bagdasar-Arseni”.

La finalul conferinței de presă, Raed Rafat a răspuns întrebărilor puse de jurnaliștii prezenți, iar una dintre acestea s-a referit la posibilitatea ca numărul spitalelor-suport CoVid-19 să fie micșorat. Secretarul de stat a avertizat că urmează valul al doilea al infecției cu noul coronavirus, motiv pentru care toate spitalele trebuie să fie pregătite din timp, indiferent dacă sunt spitale CoVid sau spitale non-CoVid.

Spitalele se vor întoarce la o activitate normală, pe măsură ce numărul pacienților infectați va scădea, dar fiecare unitate sanitară trebuie să se adapteze din mers pentru a face față unui al doilea val al infecției, așteptat în lunile reci.

„Cu cât scade numărul cazurilor, cu atât aceste spitale se întorc la o activitate normală, în final va fi foarte greu să mai separăm spitale suport, spitale CoVid, spitale non-CoVid. În final fiecare spital trebuie să se adapteze, mai ales pentru valul doi avem timpul să ne adaptăm pentru viitor şi astea vor fi regulile care se vor discuta cu toate spitalele pe linia Ministerului Sănătăţii şi a epidemiologilor, pe partea unităţilor de primiri urgenţe şi servicii de urgenţă ne vom ocupa în colaborare tot cu colegii de la Ministerul Sănătăţii să rezolvăm aceste probleme”, a trasmis Raed Arafat.

Adauga un comentariu