National

Raed Arafat îi atacă pe cei care nu respectă măsurile sanitare și pun în pericol multe alte vieți

Publicat: 13 aug. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Raed Arafat îi atacă pe cei care nu respectă măsurile sanitare și pun în pericol multe alte vieți
Raed Arafat a declarat că nu se discută, în acest moment, despre o închidere totală a orașelor

Raed Arafat îi atacă pe cei care nu respectă măsurile. Secretarul de stat spune că multe persoane au înțeles greșit ideea de libertate. El crede că dacă cineva nu ține cont de sănătatea sa nu trebuie să pună în pericol și alte persoane.

Raed Arafat îi atacă direct pe toți cei care nu respectă măsurile sanitare și de prevenire a răspândirii infecției cu CoVid-19. Secretarul de stat este foarte supărat pe cei nu sunt conștienți de pericolul la care se expun. Totodată, aceștia, prin nerespectarea măsurilorc, atentează la sănătatea altor persoane. Șeful Direcției pentru Situații de Urgență a precizat că restricțiile impuse de autorități sunt minimale față de alte țări.

Raed Arafat îi atacă pe cei care nu respectă măsurile

Raed Arafat este extrem de revoltat la adresa celor care își bat joc de eforturile autorităților. Toate aceste măsuri sanitare au rolul de a preveni răspândirea infecției cu CoVid-19. Însă, multă lume își bate joc de toate aceste eforturi și astfel se pun în pericol și pe ei dar și pe alte persoane.

„Aceste măsuri preventive ajută populația să limiteze răspândirea virusului. Ele ne mai ajută să reducem impactul pe terapie intensivă. Din păcate, în multe cazuri se confundă așa-zisa libertate absolută a individului de a face orice dorește. Această libertate absolută înseamnă că acest individ, la un moment, va călca peste libertatea altora de a rămâne sănătoși și de a nu se infecta.

Avem o pandemie care arată că, într-adevăr, ca să se țină sub control are nevoie de unele măsuri. Nu se iau măsuri restrictive, nu închidem, ca în Noua Zeelandă, orașul Auckland, pentru că o familie s-a îmbolnăvit. Acolo, ei au luat niște măsuri restrictive majore, ca să stopeze răspândirea. Noi nu venim să luăm aceste măsuri! În același timp se iau măsuri minimale, de distanțare, de respectare a unor reguli de igienă. Ori de portul măștii în spațiile închise, în spațiile deschise aglomerate. Măcar astea să le respectăm”, a declarat Raed Arafat.

Despre libertate în pandemie

Secretarul de stat consideră că oricine e liber să nu poarte mască ori să se infecteze. Însă aceasta este condiționată de neîncălcarea drepturilor celor din jur. Raed Arafat îi critică pe negaționiștii care își strigă libertatea fără să se gândească la libertatea celor din jur.

„Înțeleg, vrei să fii liber, să nu porți mască, vrei să te infectezi, e libertatea ta. Dar asta până la momentul în care mă infectezi pe mine. Eu nu vreau să mă infectez”, precizează Raed Arafat.

El a mai spus că măsurile care s-au luat în România sunt în consens cu măsurile care se iau în alte țări. Toate aceste se fac pentru a preveni un scenariu sumbru avansat de specialiști. Acest scenariu prevede că nerespectarea măsurilor ar putea duce la 2800 de cazuri zilnice peste o lună. Or, România nu ar putea face față la un număr așa de mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2.

„Orice scenariu este făcut pe bază de calcule matematice și orice scenariu poate să devină adevărat. Noi, la acest moment, am recomandat și recomandăm în continuare respectarea măsurilor sanitare. Măsuri de distanțare, portul măștii în spații închise, portul măștii în anumite zoneîn aer liber. Acestea sunt măsuri în consens cu măsurile care se iau în alte țări”, a declarat Raed Arafat.

Așadar, din această cauză Raed Arafat îi atacă pe cei care nu respectă măsurile, pentru a nu se ajunge la situații dramatice.

Adauga un comentariu