Actualitate

Raed Arafat, mesaj de interes pentru elevi: „La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”

Publicat: 22 oct. 2021
Elevi

Secretarul de stat în cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a anunţat, vineri seară, că nu există nicio garanţie că elevii vor relua cursurile şcolare cu prezenţă fizică, după cele două săptămâni de vacanţă. El a subliniat că, după zece zile, va fi făcută o evaluare a situaţiei şi se va face o nouă analiză.

„S-a preferat soluţia asta (vacanţă două săptămâni – n.r.) compensând ulterior zilele date pentru vacanţă, decât să fie online şi să fie o discrepanţă între accesul la online şi seriozitatea şi toate acestea. Au fost nişte discuţii care au fost stabilite mai ales de experţii de la Ministerul Educaţiei că asta ar fi soluţia mai bună”, a declarat Raed Arafat, la Digi24, vineri seară, întrebat de ce s-a ales vacanţă pentru toţi elevii şi nu cursuri online, potrivit news.ro.

Secretarul de stat a adăugat că nu poate garanta că elevii vor reveni la şcoală fizic, după cele două săptămâni de vacanţă.

„Nu există nicio garanţie (că după două săptămâni cursurile vor reîncepe fizic – n.r.) pentru că nu ştim cum va evolua. Aşteptăm să vedem evoluţia şi discuţia asta a fost că la 10 zile vom evalua din nou. La 10 zile vom vedea cum se mişcă situaţia”, a declarat Arafat.

Raed Arafat a mai precizat că abia după 14 zile se vor vedea rezultatele restricţiilor impuse de luni.

Toţi elevii vor intra, începând de luni, în vacanţă pentru 14 zile, ordinul fiind deja semnat de ministrul Educaţiei.

Raed Arafat, despre posibilitatea de reintroducere a stării de urgență: „Eu mă bucur că se sesizează acest lucru”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri, întrebat de jurnaliști dacă nu cumva este nevoie de reintroducerea stării de urgență din moment ce „suntem in situatia in care nu exista oxigen in spitale, nu exista medicamente, nu exista paturi, nu exista medici, suntem tara cu cea mai mare mortalitate din lume in acest moment”, că el se bucură că lumea a început să sesizeze dezastrul sanitar în care se află țara.

„Eu mă bucur că se sesizează acest lucru. Noi am zis foarte mult despre această posibilitate când se vorbea peste tot ca măsurile sunt exagerate şi că ce facem este exagerat şi că oamenii nu trebuie să respecte măsurile de sănătate. Aşa încât eu mă bucur că la acest moment sesizam în ce situaţie suntem. măsurile care se iau sunt menite să reducă contactul şi mobilitatea. vedem cum evoluăm mai departe. Cum aţi zis, suntem într-o situaţie de dezastru”, a declarat Raed Arafat.

Raed Arafat, despre echipa sosită în România: „România va beneficia de experți ATI și medici din Danemarca”

Șeful DSU, Raed Arafat, a declarat vineri, după ședința de Guvern, că a sosit în România o echipă de experți din Danemarca care va analiza situația actuala din România.

„Cel mai important lucru care se intampla pe linia activarii paturilor ATI: a sosit o echipa de doi experti din Danemarca, au aterizat deja la Bucuresti, ei vor analiza situatia la Matei Bals in privinta cresterii numarului de paturi ATI, urmand ca la inceputul saptamanii viitoare sa vina prima echipa medicala din Danemarca care va activa in ‘Matei Bals’ daca vor considera ca toata situatia este ok. Mai evem si o echipa de medici din Republica Moldova care activeaza la Iasi. Suntem in discutii si cu alte tari si asteptam confirmari”, a declarat Arafat

Adauga un comentariu