National

Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”

Publicat: 24 feb. 2020

Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a precizat că probabilitatea ca noul virus din China să ocolească Românie este foarte mică. Potrivit acestuia, coronavirus nu are tratament.

Raed Arafat: „Nu avem un vaccin pentru coronavirus”

Conform Libertatea.ro, Raed Arafat a declarat că noul virus din China va ajunge în România. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență este de părere că apariția cazurilor de coronavirus în România este doar o chestiune de timp.

„În acest moment pe teritoriul României nu există niciun caz confirmat de coronavirus. Din păcate, probabilitatea ca acest lucru să se păstreze așa sunt extrem de scăzute. Oamenii circulă foarte mult, iar semnele nu sunt vizibile decât în momentul în care probabil este prea târziu. Practic până la momentul depistării persoana poate contamina deja mulți oameni cu care a intrat în contact. Vă dați seama că închiderea ermetică a tării este imposibil. Cu regret trebuie să recunoaștem faptul că apariția cazurilor de coronavirus în toate tările din Europa este doar o chestiune de timp”, a declarat Raed Arafat.

Nu există vaccin împotriva coronavirusului

De asemenea, Raed Arafat a precizat că virusul ucigaș nu are momentan niciun tratament, ci se tratează simptomatic.

“Coronavirusul nu are tratament. Și nici nu există vaccin. Se tratează simptomatic. Dacă se agravează situația, se apelează la Terapie Intensivă. Se recomandă ca cei care au simptome să nu se trateze singuri, să nu ia antibiotice. Nu avem un vaccin pentru el. Când vom avea vaccin, se va putea reduce la maximum răspândirea lui. Nu știm dacă nu se va schimba ca și comportament și ca impact. Pe parcurs, poate suferi mutații. Manifestarea sau impactul poate fi mai serios”, a mai spus Arafat.

Conform acestuia, nu se știe deocamdată cum se transmite acest virus. „Dar sunt studii care verifică dacă nu se transmite prin salivă sau altceva„, a mai explicat Raed Arafat.loading...

Comentarii
 • Autoritățile nu se mișcă bine.
  Acesti indivizi nu realizează consecintele.
  Decidenți mai slabi pregatiti ca acestia nu am văzut.
  O să le pregătesc o plângere penală la toți.
  Rezolvarea este în cuprinsul Ordonantei de Guvern nr. 1 din 1999 privind regimul starii de asediu și regimul stării de urgență.
  Ce fac domnii de la Ministerul de Interne?
  Civilii nu au de unde să știe, dar ofițerii superiori, consilieri ai demnitarilor ce fac?
  Trebuie să existe un echilibru între curaj și prudență, dar
  se impune urgent declararea stării de urgență pentru protejarea populatiei.
  Managementul la situația de urgență este asigurat de Ministerul de Interne.
  Este amorțeală.
  M.Ap.N. luați voi inițitiva că M.A.I. așteaptă un colectiv 2.

Adauga un comentariu