National

Raed Arafat nu va vota duminică. Care este motivul acestuia

Publicat: 25 sept. 2020
Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat
Secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat că nu va vota la alegerile locale din 27 septembrie. Motivul ar fi lipsa domiciliului în București și imposibilitatea deplasării către Târgu Mureș unde își are domiciliul.

„Nu am, cum îi spune, flotant, așa că nu pot. Și îi țin locul unui coleg, așa că nu pot. Am domiciliul la Mureș, nu mi-am făcut buletin încă”, a spus șeful DSU.

Raed Arafat a declarat că nu este un exemplu bun, regretă că nu poate vota și este dezamăgit de lipsa mijloacelor de vot alternative.

Raed Arafat, despre reintroducerea stării de urgență: „Never say never”

Secretarul de stat din MAI, Raed Arafat, afirmă că autorităţile şi-au propus să nu ajungă din nou la măsuri restrictive drastice cauzate de răspândirea epidemiei de COVID-19, însă nu este exclusă implementarea unor astfel de măsuri dacă situaţia va deveni „dramatică”. „Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never. (…) Este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice”, a declarat oficialul din MAI.

„Noi am zis că vom merge pe ideea măsurilor zonale sau regionale, dar este clar că never say never, niciodată să nu spui niciodată. Nu ştim cum va evolua şi este posibil la orice moment, dacă evoluţia va fi una dramatică, să se ia măsuri mai drastice. Dar intenţia este să se ia măsuri pe localităţi, pe zone”, a afirmat Raed Arafat.

Acesta a fost întrebat dacă se va ajunge din nou la măsuri restrictive în situaţia în care numărul de îmbolnăviri de COVID-10 va continua să crească. El a adăugat că speră ca primarii să nu reacţioneze la fiecare carantină şi să dea în judecată Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, aşa cum s-a mai întâmplat.

Raed Arafat: „Ne aşteptăm la o colaborare cu autorităţile locale mult mai apropiată”

„Ne aşteptăm la o colaborare cu autorităţile locale mult mai apropiată şi mult mai corectă şi cu toţi care reprezintă autorităţile locale, astfel încât să limităm răspândirea, ca să nu ajungem să restricţionăm mai târziu zone mult mai mari”, a precizat Raed Arafat.

Acesta a arătat că aproape jumătate din capacitatea de Terapie Intensivă este ocupată în spitalele care asigură îngrijirea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

„În situaţia în care numărul de cazuri va creşte, vor fi alocate paturi din zona non-COVID, fapt care va afecta alte patologii. (…) Noi ajungem să transferăm pacienţi în continuare din anumite localităţi în altele. Astăzi din Alexandria am transferat la Medgidia pacient, cu elicopterul”, a explicat Arafat.

El a spus că stocurile de materiale sanitare sunt „mai bune” acum. Raed Arafat a susţinut că accesul la medicamente, mai ales la Remdesivir, este unul „limitat” şi că România a primit recent o nouă tranşă din medicamentul considerat cel mai eficient tratament contra COVID-19. Oficialul din MAI a adăugat că, deşi s-ar putea supăra unii, cum ar fi angajaţi ai Curţii de Conturi, DSU va apela în continuare la angajaţii din alte ministere, inclusiv MApN, pentru gestionarea crizei sanitare.

Adauga un comentariu